Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Партията на Фон дер Лайен в Германия се противопоставя на нейната климатична политика


Снимка: X/Twitter/@vonderleyen

Германските консерватори искат да се откажат от постепенното премахване на двигателите с вътрешно горене в ЕС, знакова политика на Урсула фон дер Лайен, която обяви, че ще се кандидатира за втори мандат като председател на ЕК, съобщи Politico.

Миналата година Евросъюзът прие законодателство, забраняващо продажбата на нови автомобили, работещи с двигатели с вътрешно горене, от 2035 г., както предложи председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Но германските християндемократи обещаха да отменят закона в проекта си за предизборна програма на ЕС, получен от Berlin Playbook, поставяйки Фон дер Лайен, която партията подкрепи, в неудобно положение. Изборите за Европейски парламент ще се проведат през юни.

„Искаме да премахнем забраната за двигатели с вътрешно горене и да запазим най-модерната технология на Германия за двигатели с вътрешно горене и да я доразвием по технологично неутрален начин. Синтетичните горива играят централна роля в това“, пише в проектопрограмата.

За разлика от тях, политическото семейство на християндемократите, Европейската народна партия (ЕНП), реши да се откаже от подобен призив от своя манифест.

Окончателната версия, която членовете на партията се очаква да приемат на конгреса тази седмица в Букурещ, не съдържа призив за премахване на забраната за двигатели с вътрешно горене.

Конгресът на ЕНП, който се провежда на 6-7 март, също се очаква да одобри Фон дер Лайен като общ водещ кандидат на политическото семейство за председател на Комисията.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Партията на Фон дер Лайен в Германия се противопоставя на нейната климатична политика

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!