Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Бившият външен министър на Австрия Карин Кнайсъл: Западните войски вече са в Украйна

"Вашингтон пост": Загубата на Авдеевка е съкрушително поражение за Украйна

САЩ поздравиха България за Трети март: Обединени сме в усилията си да подкрепим Украйна и народа ѝ в борбата им да защитят тяхната страна и свобода от военната агресия на Кремъл

Войските на западните държави вече са на територията на Украйна, това е всеизвестен факт. Това заяви пред ТАСС бившият външен министър на Австрия Карин Кнайсъл в рамките на Световния младежки фестивал. Тя отбеляза, че британските въоръжени сили вече обучават украинските специални части.

„Тези войски вече са там. Шолц призна това, когато каза, че ако изпратим ракети, ще трябва да изпратим германски войски, както направиха британците. Това вече беше признато. Това е публична тайна. не е държавна тайна“, каза Карин Кнайсъл, помолена да коментира изявлението на френския президент Еманюел Макрон за изпращане на западни военни в Украйна.

Бившият шеф на австрийското външно министерство отбеляза, че британските въоръжени сили вече обучават украинските специални части. „През последните 30 години специалните части бяха важна част от армиите на всички страни от НАТО, защото те обърнаха много внимание на плана за бърз отговор на заплаха в рамките на 48 часа“, каза тя. В същото време Кнайсъл подчерта, че в контекста на конфликта, който се разгърна след началото на специалната военна операция, всички западни планове „за бързо реагиране на специални части са престанали да бъдат актуални, тъй като ситуацията все повече напомня на Първата световна война”. "Армиите на много страни от НАТО просто не са оборудвани за такъв конфликт. Така че цялата подготовка, която те правят през последните десет години от 2014-а насам, не доведе до желания резултат“, добави тя.

По думите ѝ подобни твърдения „водят до много лъжи“. "И когато хората на високи позиции лъжат толкова много, възниква въпросът как да си върнем доверието, как да постигнем някакви споразумения, като споразумение за прекратяване на огъня, възстановяване на отношенията. Мисля, че с всяка нова лъжа това става все по-трудно", - заключи бившият австрийският външен министър.

Френският президент Еманюел Макрон каза на 26 февруари, че на конференция в Париж, на която представители на около 20 западни държави са обсъдили по-нататъшната подкрепа за Украйна в конфликта с Руската федерация, е била повдигната темата за възможното изпращане на сухопътни сили на западните държави в Украйна. По думите му участниците не са постигнали консенсус по тази тема, но такъв сценарий не може да бъде изключен в бъдеще.

След конференцията представители на повечето страни, участващи в срещата, заявиха, че не планират да изпращат войски в Украйна и още повече, че са против участието им във военните действия срещу Русия. Френският външен министър Стефан Сежурне поясни на 27 февруари, че присъствието на западен военен персонал на украинска територия може да е необходимо за предоставяне на определени видове помощ, включително при разминиране на територии и обучение на украински части, но това не означава тяхното участие в конфликта, припомня ТАСС.

Бившият външен министър на Австрия Карин Кнайсъл каза още пред ТАСС, че се е преместила в Русия, защото я смята за свободна страна, и има желание да си построи дом в източната част на страната. Тя добави, че вече се чувства като у дома си в Русия. "Чувствам човешка топлина. Учила съм руски, но все още не се чувствам напълно уверена да го говоря", каза тя.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Карин Кнайсъл: Западните войски вече са в Украйна | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!