Следвайте "Буднаера" в Телеграм

„Шпигел“: Германското министерство на отбраната е „сериозно загрижено“ заради изтичането на информация


Снимка: МО на Германия

Германия подготвя здравната система за евентуален военен конфликт

Производството в Германия достигна четиримесечно дъно - S&P Global

Германското министерство на отбраната изрази сериозна загриженост от появата в руските медии на запис на разговор между високопоставени германски военни за планове за нападение на Кримския мост с възможно използване на ракети Taurus.

Германското министерство на отбраната не изключва подслушване на вътрешни комуникационни канали и прехващане на разговори в министерството и Военновъздушните сили (ВВС), пише списание „Шпигел“.

След изтичането на записа Федералната служба за военно контраразузнаване на Германия е започнала проверка. Има обаче подозрение дали вътрешните канали за комуникация във ВВС, Бундесвера или дори германското министерство на отбраната се подслушват от руската страна. Германското министерство на отбраната отказа да даде подробни коментари по този въпрос.

Според първоначалната оценка фалшифицирането чрез използването на изкуствен интелект (ИИ) до голяма степен е изключено. Първоначалният анализ на записа предполага, че офицерите от германските военновъздушни сили са били доста небрежни в дискусиите си. Например виртуалната им среща не се е състояла по сигурна линия, а на сравнително лесната за подслушване платформа WebEx.

Освен това поне един от участниците в срещата е бил в Сингапур и вероятно е използвал мобилния си телефон. В този случай той ще трябва да използва криптирана комуникационна линия, както се изисква от разпоредбите на Бундесвера. Тъй като германските въоръжени сили и министерството на отбраната също провеждат много виртуални срещи чрез WebEx, Бундесверът, според списанието, трябва да се притеснява, че руската страна може да е получила достъп до допълнителна вътрешна информация.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: „Шпигел“: Германското министерство на отбраната е "сериозно загрижено" заради изтичането на информация

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!