Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ВСС подпука петима съдии от Софийския районен съд

На заседание на Съдийската колегия бяха започнати дисциплинарни производства срещу петима съдии от Софийския районен съд (СРС), съобщи lex.bg, цитирани от Lupa BG. Всички те са от Второ гражданско отделение на СРС. За членове на състава бяха избрани Олга Керелска, Цветинка Пашкунова и Даниела Марчева.

Първата дисциплинарка е срещу Николай Николов, втората - срещу Емилиан Лаков, а в състава „влязоха“ Стефан Гроздев, Вероника Имова и Боян Магдалинчев. Третата е срещу Мария И. Ангелова. За членове на дисциплинарния състав бяха определени чрез жребий кадровиците Атанаска Дишева, Цветинка Пашкунова и Боян Новански.

Четвъртата е срещу Ваня Тотолакова, а в състава са Стефан Гроздев, Олга Керелска и Драгомир Кояджиков.

И последната е срещу Иванка Митева, като за членове на състава бяха избрани Атанаска Дишева, Даниела Марчева и Вероника Имова.

Всички производства бяха започнати по предложения на Инспектората към Висшия съдебен съвет (ИВСС). Не беше посочено какви са конкретните нарушения, но преди около месец колегията прие акт от резултатите от извършена комплексна планова проверка във Второ гражданско отделение на СРС. Следователно е вероятно, че са свързани с отлагания в разглеждането на дела.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!