Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Адв. Ина Лулчева: Замесените адвокати по случая "Нотариуса" нямат повдигнати обвинения и още практикуват

Ина Лулчева
Вътрешно-професионален проблем накарал адв. Ина Лулчева да напусне Висшия адвокатски съвет. Това сподели самата тя след подадената ѝ оставка. Хората се питаха "какво ме интересува главния прокурор", но едно порочно правосъдие буквално управлява живота ни. И това стига до присъди, допълни тя.
 
"Замесените адвокати във филма на Антикорупционния фонд за Мартин Божанов-Нотариуса нямат повдигнати обвинения и все още практикуват. Адвокатските съвети трябва да бъдат проактивни за установяване на данни за такива нарушения и бързо да реагират. Съдебната власт също иска да се самоучисти, както иска да се самоучисти самата адвокатура.", коментира Лулчева пред bTV.

"Надявам се прокуратурата да не се откаже и да продължи разследването на Петър Петров-Еврото и убийството на Мартин Божанов-Нотариуса. Трябва да се проверят всички факти и обстоятелства.", категорична е адвокатката.

Главният прокурор не е едноръката Шива, която да свърши всичко в прокуратурата, допълни по темата адв. Лулччева.

Според нея изпълняващият функциите на главен прокурор Борислав Сарафов не може да е пречка за разследването на убийството на Нотариуса: "Прокуратурата няма задължение да се подчинява на главния прокурор, ако той им пречи с незаконосъобразни методи да водят разследване."

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Адв. Ина Лулчева: Замесените адвокати по случая "Нотариуса" няма...

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!