Следвайте "Буднаера" в Телеграм

КОЙ ПРОДАДЕ ХАЛИТЕ?!

Божидар Чеков

Национално богатство, класирано като паметник на културата е продадено на Кауфланд! Кой взе комисионната?
Стефан Софиянски направи първата копка. Продаде Халите на един, той на друг и така на германците. Прокуратурата обядва в Седемдесетте джуджета,

Съдиите са заети с прехвърляне хотели на децата си, по телевизиите се говори само за домашно насилие и пътни произшествия. От сутрин до вечер народа се захласва по "Седемте джуджета", "Нотариуса" и "Пепи еврото", без да си дава сметка, че е тласнат в центрофуга на информация, която не води до никъде. Така беше и с Васил Божков, така е и сега.

Времето не е безкрайно. Денят продължава само 24 часа. Законодателната и Изпълнителната власт са потънали във взаимни упреци и обвинения, но за дреболии. За депутатите по важна задача от "регулаторите" - няма. За Общинските съветници, крадливата приватизация на софийските забележителности е без значение. Много по-важно е "разцеплението" им от партийните централи.
След "Бояна филм" и хотелите "Балкан" и "България", какво остава за продаване? Централната баня, баня Мадара и Съдебната палата?!

От търговска гледна точка, знаете ли какво ща направи Кауфланд? Ще изстиска и без това обезверените български производители, като им наложи цени на турски домати, полски ябълки, украински пилета и аржентинско замразено месо.
По традиция, български производителки на мартенички, все още показват творбите си на тротоара - срещу Халите. Собствениците на Кауфланд вероятно ще ги прогонят, така както направиха българските власти със заварчиците, лекарите и медицинските сестри.

Редовно чувам изяви на "патриоти". Общественото мнение се вълнува за честване на Васил Левски и на Христо Ботев, но за престъпления с НАЦИОНАЛНОТО БОГАТСТВО - цари тишина, както в романа на Гогол "Мъртви души"

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: КОЙ ПРОДАДЕ ХАЛИТЕ?!

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!