Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борисов плаши Киро с 2 в 1: Искат да поделим държавата на две, това не е приемливо за ГЕРБ

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов настоя премиерът Николай Денков да забрави егото си, защото това, което ще прави, зависи от депутатите в парламента.

Искат да поделим държавата на две. Да си разделим 50 на 50 всичко. Това не е приемливо за ГЕРБ. Не знам каква е тази незряла политическа партия. Подобен документ се изготвя от работни комисии, ние навремето около месец го правихме с Реформаторския блок, коментира той меморандума, предложен от ППДБ за подписване в рамките на коалицията. Това каза пред журналисти в кулоарите на Народното събрание лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Говорите ми за документ, изпратен някъде, във време, в което те усилено сменят агенции. Кой съгласува смяна на най-важната агенция за държавен и финансов контрол, коментира Борисов.

„В кой меморандум е записано, че ще се обединяват митниците с НАП.  Вие ме питате за подялба на регулаторите - но в коя правова държава парцелират. Да си делим държавата на съдебна система и регулатори, заяви още Борисов.

„Този меморандум е всичко друго, но не принцип. Да си разделим 50 на 50 всичко в държавата, а в същото време целият МС да остане техен с 2/3 зам.-министри и 2/3 областни управители. Някъде прочетохте ли го това в този меморандум, каза Борисов.

„Единственото, за което сме се разбрали досега е Денков и Габриел да направят преглед на министрите. Изборите 2 в 1 са абсолютен завършек на тази коалиция”, допълни Борисов.

„Видях ги сутринта по телевизиите - говорят от името на мен, от името на Габриел. От името на ГЕРБ казвам, че е незряло това за меморандума”, каза Борисов.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Бойко Борисов: Искат да поделим държавата на две, това не е приемливо за ГЕРБ - Труд

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!