Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Кирил Петков: Искаме половината държава за нас, другата половина даваме на ГЕРБ и ДПС

Кирил Петков съобщи в ранни зори кое е условието да има Сглобка. ПП и ДБ искат половината държава чрез тлъстите постове в държавата с по 30 депутати двете части от коалицийката. Другите 50% дават на ГЕРБ и ДПС. Така в тяхната представа България прилича на мазна баница, която трябва да се дели на две. Плячка за усвояване с 60 депутати. Сега му е времето да се действа на софрата. Дори Денков – външен министър не бил червена линия, ако ГЕРБ и ДПС приеме офертата. Опозицията, която винаги е участвала в избора на регулаторите. не присъства в сметките на Кирчо. Той дори показа какво мисли за народа ни, като допусна, че не сме готови, дозрели, за Промяната, която ни се предлага.

Коментарът дойде в реално време от проф. Костадин Ангелов от ГЕРБ.

“По-добре санитарите да дойдат…”

Имаме новина! Кирил Петков предлага избори 2 в 1 или сватба на ПП/ДБ с ГЕРБ и всичко се дели 50/50! ДОКУМЕНТ

Освен премиер Мария Габриел може да бъде министър по европейските въпроси. За да се случат промените у нас, важни били и институциите в ЕС, а Николай Денков бил пътят към тях. При ротацията смените на министри ще се одобряват от двете страни.

Българите трябва да осъзнаят, че три-четвърти от живота им не зависи от парламента. И ние казваме на ГЕРБ: За да продължим заедно, трябва да сменяме тези регулатори. Искаме регулаторите да бъдат така направени, че да не може никой политик да им вдигне телефона, заяви Кирил Петков по Нова тв.

Никой политик да не може да им се обади и да предопредели решението, каза съпредседателят на ПП-ДБ

ПП-ДБ все още няма обратна връзка от ГЕРБ-СДС за предложения меморандум за управление. Това каза в ефира на „Здравей, България” съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков.

„Предполагам, че ще го прочетат внимателно, ще го анализират и ще вземат решение”, коментира политикът.

„Ние казваме следното – 3/4 от властта не е в парламента и правителството. Цената на тока зависи повече от КЕВР, цената на мобилните ви телефони – от КЗК. Какво ви се случва в банката и какви лихви имате, и какви кредити взимате, зависи от КФН. Какво се случва в телевизиите зависи от СЕМ и КРС. Ние казваме така на ГЕРБ – за да продължим заедно, за да има смисъл, трябва да променяме тези регулатори, от които хората чакат да се случи нещо по-добре. Искаме всички назначения да минат през трудна и прозрачна процедура и никой да няма контрол над тях. Важно е никой политик да не може да вдигне телефона на регулатор и да предопредели решението”, каза Петков.

„Нашето предложение към ГЕРБ е: Хора, продължете да вървите с нас. Да направим така, че да не се притесняваме защо сме си свършили работата. Когато ме избраха за премиер, същият ден се качи цената на тока. Защо? Защото цената на тока не зависи от министър-председателя, а от КЕВР. Задачата е никой политик да не може да им повлияе”, подчерта Петков.

Кирил Петков говори непрекъснато за интегритет, но такъв липсва тежко на самия него.

Най-слабото място на Киро бе осветената му среща със скандалния Спас Русев за регулаторите и предстоящо решение на КЗК.
След нея Петков грубо се намеси в работата на регулатора с ултиматум да бе взимат решение за продажбата на компанията на Спас Русев Булсатком. Самият Петков се оплете в лъжи, че никой не трябвало да се меси на регулаторите, а самият той го прави. Накрая заключи, че полтиците имали право да дават акъл, но регулаторите не трябвало да ги слушат.
Попитан защо се е срещал с бизнесмена Спас Русев, каза, че срещата била 2 минути. Преди 10 години се запознал с него в САЩ, сега Русев бил дошъл от Лондон и го поканил да се видят. Отишли в най-близкото кафене до парламента.

В момента говорим за Мартин Нотариуса, за Пепи Еврото. Всеки казва – дано тази комисия в парламента направи някакво чудо. Истината е, че Инспекторатът към ВСС трябва да се промени така, че не само за 3 месеца да имаме някаква комисия, а тези органи да работят за спиране на схемите в правосъдието”, коментира още Петков.

„Гарантираме, че 50% от нашите назначения ще бъдат направени така, че да са независими. Нашата цел е и във ВСС, и в Инспектората, и в регулаторите, да има независими хора. Да не се допуска Мартин Нотариуса и Пепи Еврото да съществуват в системата. Белазелков не беше политическо назначение”, каза още съпредседателят на ПП-ДБ.

Според него 50 на 50 назначения в регулаторите ще гарантира взаимен контрол с ГЕРБ.

„Затова сложихме и третата точка в договора – да имаме вето на назначенията”, каза Петков.

От ПП настояват, ако даден министър бъде сменен при ротацията, оставката му да е поискана и от двете страни.

„Това правителство работи добре, показва резултати. Да не правим политически драми и нестабилност”, призова Петков.

„Временната комисия за Нотариуса не може да стане прокуратура, нито съд. Искаме да изкараме максимално много информация на повърхността и органите, които трябва да разследват, да няма къде да ходят, а да разследват”, каза Петков.

„Първите 9 месеца направихме законите, през вторите 9 месеца трябва да попълним хората, които да дадат смисъл на тези закони. Искаме да сме сигурни, че хората, които ще бъдат назначени няма да бъдат контролирани. Да имат силен интегритет, да не могат да бъдат купени и повлияни. Искаме да няма политически назначения в регулаторите. Трябва да има такива регулатори и такъв ВСС, в който от политиците да не зависи нищо”, каза Петков.

Той отговори и защо държат Николай Денков да е външен министър.

„Нищо не е червена линия. Ние не вярваме, че можем да постигнем реформите сами. Вярваме, че единственият начин да се случат, е с институциите в Европа. Имаме двама човека, които имат формални позиции в Европа. Единият е премиерът, другият – външният министър. За да се случат промените наистина, вярвам, че трябва да работим с европейските институции. Вярвам, че каналът това да продължи е Николай Денков”, заяви Петков.

Източник Нова ТВ

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Кирил Петков: Искаме половината държава за нас, другата половина даваме на ГЕРБ и ДПС - Би Нюз - Топ новини от България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!