Следвайте "Буднаера" в Телеграм

СЕНЗАЦИОННО ОТ БИЛД - ГЕРМАНИЯ! Путин е искал Навални жив! Готвел до дни неговата размяна в Германия с руския агент Вадим Красиков

Би Нюз

Русия е планирала да размени опозиционера Алексей Навални, който наскоро почина в наказателна колония, за руския агент Вадим Красиков, пише „Билд“ в своята рускоезична версия в Telegram, цитиран от „Фокус“.

Веднага след смъртта на Алексей Навални се появи информация, че опозиционерът е можело да бъде разменен в близко бъдеще. Говори се дори, че размяната е трябвало да стане до седмица. Практически смъртта на Навални е голяма загуба за Кремъл, а при това положение мотивите на Путин са били Навлки да остане жив и ставнително в добро здраве.

Според информация на „Билд“ преговори за тази размяна наистина е имало. В тях са участвали Москва, Вашингтон и Берлин. Руският президент Владимир Путин е искал да върне в Русия агента Вадим Красиков, който е в германски затвор. Той лежи за убийството на чеченски сепаратист Зелимхан Хангошвили.

Журналистът вестник от „Билд“ Филип Пятов съобщи, че Навални „можеше да бъде освободен през следващите седмици или месеци. Опозиционният политик е можело да бъде разменен за руснака Вадим Красиков, който уби бивш чеченски командир в парка Тиргартен в центъра на Берлин.

Президентът на Русия Владимир Путин говори за такъв възможен обмен в интервюто си за американския журналист Тъкър Карлсън.

В края на миналата година „Уолстрийт джърнъл“, цитирайки неназовани западни служители, съобщи, че САЩ и Русия водят преговори за размяна на затворени руски шпиони за чужденци, задържани от Кремъл, сред споменатите имена е и руският опозиционен лидер Алексей Навални, докато Русия иска осъдения убиец Вадим Красиков да бъде върнат.

Източници: „Труд“, RBC

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Путин е искал Навални жив! Готвел до дни неговата размяна в Германия с руския агент Вадим Красиков - Би Нюз - Топ новини от България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!