Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Мутро-прогресивизъм пар екселанс

Stoyan Panchev

Моделът на европейския икономически мотор се разпада пред очите ни.

Затварят се заводи за стоманени компоненти, абтомобилни гуми, авоматични помпи, авточасти. 10% от химическите заводи в Германия планират перманенто да спрат производството. BASF, най-големият европейски химически концерн, изнася произвоство за Китай. Дори субсидираните фото панели са в трудна ситуация.

Да, спирането на евтиния руски газ, след като американската държава взриви Северен поток, е важен катализатор за срива. Но истината е, че дисфункционалната германска политическа сцена отдавна е превзета от зелени сектанти. Чрез тях беше приключена немската атмона енергетика, затворени въглищни централи и създадена зависимостта от руски газ.

Нещо повече, блокиралото политическо ръководствто на страната не усети промените в геополитическите пластове и сляпо се хвръли в краткосрочни, контрапродуктивни мерки. Внасяне на чужденци и пръскане на пари за войната в Украйна.

И САЩ, и Китай са поели път на експанзия в производството и износа, за сметка на вноса. Двете супер сили ще смачкат експортно ориентирани икономики от Германия, ако те не успеят да си отвоюват свое място под слънцето. Меркантилизмът се завръща с пълна сила.

Континентът се превръща в музей-убежище за третия свят, докато политическото ръководство на ЕС и основните страни членки е напълно неспособно дори да мисли за излизане от тази ситуация. Паразити в ступор.

Нашите комсомолци, с техните зелени сделки и еврозони, са точно същите (понякога и буквално) като БКП в края на 80-те, в очакване на съветската перестройка. Не че вярват на малоумието, но смучат мазнинката и играят. Особено новите-стари господари от mafiqta.

Мутро-прогресивизъм пар екселанс.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!