Следвайте "Буднаера" в Телеграм

МЕГА ИЗМАМА! Асен Василев е взел назаем 1,5 милиона долара от американец два месеца преди да стане министър и откраднал парите! ДОКУМЕНТ

100 000 долара, г-жа Лорер и една трудно обяснима визита до САЩ

Разследване на нагла кражба на Асен Василев от поредния чужденец разкрива, че той трябва да стане клиент на прокуратурата и няма бъдеще като финансов министър. Очевидно става въпрос за рецидивист, специализиран във финансови измами на чужденци. Първите му ужилени съдружници от Великобритания и Швеция го определят като „много умен измамник“ пред медиите. Сега Василев се чуства недосегаем от позицията си във властт, която получи от двама президенти като техен служебен финансов министър и Сглобката с Борисов.

Фирмата от Британските вирджински острови CTW Consulting Ltd. е взела 1,5 млн. долара заем от американския гражданин Себастиан Бретшнайдер (Sebastian Bretschneider). Договорът е подписан от Асен Василев. Исканията за плащане до Бретшнайдер са подписани от Асен Василев. Парите са получени по сметка на фирмата в българска банка. Това съобщава в разследване на Бърд, от който тръгна скандала Чаталджагейт.

Бретшнайдер предоставя общо 1 477 000 долара, като първоначалният договор за револвиращ кредит със CTW Consulting Ltd. е за 1 млн. долара и е сключен на 25 февруари 2019 г.

Първото плащане по договора е осъществено още същия ден – 25 февруари 2019 г. Бретшнайдер превежда цялата сума с още няколко транша: 29.02.2019г. – 500 000 долара, 10.09.2019г. – 120 000 долара и на 26.11.2019г. – 180 000 долара.

След първоначалния договор е сключен анекс за удължаване на кредитната линия с още 477 000 долара. Анексът е сключен на 27 ноември 2020 г. Последният транш е преведен по сметката на фирмата през март 2021 г.

Два месеца по-късно Асен Василев става министър на финансите в служебното правителство на Румен Радев. Той твърди, че е напуснал всички фирми, български и чуждестранни, в които е имал собственост и е бил директор, но не е показал документ за това и в декларацията му за 2021 г. няма декларирано прехвърляне на дялове.

Гарантите по кредита отпуснат от Себастиан Бретшнайдер, са двама. Първият гарант е физическо лице, български гражданин, чието име не е известно към момента. Вторият гарант е българската фирма “СТВ Консълтинг” ЕООД, която към момента на сключване на договора е собственост на Асен Василев. Тя гарантира със своя имот на ул. Чаталджа 3, който както знаем е придобит с кредит от 2,8 млн. лв., а пред банката солидарни длъжници са фирмата и Асен Василев в лично качество.

Може да се направи обосновано предположение, че физическото лице, гарантирало кредита на Бретшнайдер е или Асен Василев /собственик на фирмата и съдлъжник по банковия кредит/, или Даниел Лорер, с когото “СТВ Консълтинг” е сключила предварителен договор за продажба на третия етаж от къщата на Чаталджа, като това се е случило преди ноември 2020 г.

В анекса на договора изрично пише, че “СТВ Консълтинг” ЕООД няма право да продава имота и трябва да го ипотекира в полза на Бретшнайдер. Така той е разчитал, че ако не му върнат парите, поне ще се удовлетвори от продажбата на този недвижим имот.

Какво реално се случва. Преди Асен Василев да излезе от фирмата, кредитът е рефинансиран от друга банка, но в новия ипотечен кредит Василев вече не е солидарен длъжник. На Чаталджа 3 се нанася централата на партия “Продължаваме Промяната”. Себастиан Бретшнайдер не получава обратно нито лев, а през лятото на 2023 г. сградата е продадена от “СТВ Консълтинг” ЕООД и Даниел Лорер на лице, чийто бизнес зависи от държавата.

Себастиан Бретшнайдер разполага с всички доказателства, че парите са преведени и усвоени от CTW Consulting в нейната българска сметка. Къде са отишли след това милион и половина долара не е известно, но може да бъде установено ако се проведе официално разследване с вдигане на банковата тайна.

Но за да има такова разследване, американският гражданин трябва да се обърне към прокуратурата с жалба за измама, за което има всички основания. Нещо повече, има основателни съмнения, че Бретшнайдер е измамен от организирана престъпна група в състав Асен Василев – два пъти министър на финансите, Марио Сотиров /новият собственик на фирмата/ и Даниел Лорер – бивш министър на иновациите и настоящ депутат.

Автор: BIRD

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: МЕГА ИЗМАМА! Асен Василев е взел назаем 1,5 милиона долара от американец два месеца преди да стане министър и откраднал парите! ДОКУМЕНТ - Би Нюз - Топ новини от България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!