Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ГЕРБ няма да подкрепи закона на ПП-ДБ за цензура в интернет

„До мен не е дошъл още Законът за електронните съобщения. Не им чета на ПП сайта. Ако има подобно нещо, мога да гарантирам от страна на нашите 69 депутати, че няма да позволим цензура“, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Преди два дни стана ясно, че депутатите от ПП-ДБ са предложили промени в Закона за електронните съобщения, според които държавните органи да могат да ограничават достъпа до интернет страници и адреси с цел борба с „дезинформацията“.

Борисов коментира и споразумението с Австрия за връщане на мигранти у нас. Вчера с чартърен полет у нас бяха върнати бежанци, като според прессъобщение на Министерския съвет това е „фалшива новина“, защото ставало въпрос само за 17 бежанци. От Агенцията за бежанците дадоха двойна бройка – над 30 бежанци са пристигнали у нас.

„Такава информация не може да има. Ще си платим тези три години, целия народ. Когато аз управлявах България, такъв самолет нямаше да може да дойде, това нямаше да се случи, точка“, каза Борисов.

Той подчерта, че ако Дянков и Мария Габриел не се разберат, няма да има ротация на кабинета. Причината за спора между ГЕРБ и ПП е кой да бъде външен министър, когато Мария Габриел стане премиер. ПП не искат тя да съвместява двете длъжности и настояват за свой кандидат за поста.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: ГЕРБ няма да подкрепи закона на ПП-ДБ за цензура в интернет

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!