Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Не един, а два самолета с афганистанци пристигат на Летище София от Виена и Брюксел още днес!

Кабинетът и ДАБ опровергават

Би Нюз

Повече от един самолет с депортирани бежанци от Западна Европа кацат днес в София. Срещу „Шенген по въздух“ Сглобката свали гащи пред ЕС и сключи позорната сделка да приеме пълчища от хиляди криминално проявени бежанци от Сирия и Афганистан. Днес пристигат цели два самолета. Първият каца до час на Летище София от Виена.

Следващата група афганици идва следобед от Брюксел с полет през Загреб, съобщи агенция Пик. Всички новопристигнали в следващите три дни ще бъдат обезпаразитявани и регистрирани в бежанския лагер в София на „Военна рампа“.

Николай Марков
Мигрантите, афганци и сирийци с голям боен опит не идват в България, за да работят. Осъзнайте го! Те са изпратени, за да създават проблеми, които да запалят държавата отвътре. Срещу тази екстра, партиите в сглобката получават милиарди...

Кабинетът и ДАБ опровергават

18 мигранти са върнати от Австрия у нас по реда на Дъблинския регламент

ПП-ДБ предлага законопроект за ограничаване на достъпа до интернет страници или адреси

Става дума за договорен трансфер на мигранти по реда на Регламент Дъблин.

"Данните, че  това е първият транш от договорени хиляди, само за първата година са неверни и целят да създадат напрежение в обществото за това, къде ще бъдат настанени бежанците, както и да се спекулира, че ще са на издръжка на  българския данъкоплатец", посочват от ДАБ и МС и добавят: "Като държава-членка на Европейския съюз,  Република България изпълнява стриктно задълженията, произтичащи от Регламента още от 2007 г., като през всичките тези години от заявените трансфери, реално осъществените са 20%".

Припомняме, че в края на миналата година официално стана ясно, че България и Румъния влизат в Шенгенското пространство по въздух и море от 31 март. Това стана след дълга съпротива на Нидерландия и особено на последната права на Австрия. Тогава се появи версията, че Виена е склонила да даде позволение след поемане на ангажимент от София и Букурещ за приемане на хиляди афганистански и сирийски мигранти. 

Това бе категорично отречено от българското правителство още в края на 2023 г. "Противно на разпространената дезинформация, България не приема допълнителни условия, свързани с бежанци от Сирия и Афганистан. България поема ангажимент да работи съвместно с Австрия и Румъния за ограничаване на вторичните движения в изпълнение на европейското законодателство. Това включва и стриктно прилагане на Регламента Дъблин и приемане обратно на лица, регистрирани като търсещи международна закрила в България и за които България е отговорна. Това задължение по Регламента Дъблин се прилага пряко във всяка държава членка от 2013 година насам и е свързано с правилото за отговорността на държавата на първо влизане в ЕС. Ангажиментът, който се поема, е за засилено сътрудничество с ускорени темпове на работа и без излишни формалности. България няма и не може да приема лица, за които не е отговорна", написаха тогава от МС.

По онова време сана ясно, че не хиляди, а само 113 търсещи международна закрила са върнати в България от Австрия за 2023 г. Заявените входящи трансфери от Австрия към България за 2023 г. са били 193, но реално осъществените от тях са с осемдесет по-малко. По-голямата част от тях са прехвърлени чрез организирани 11 чартърни полета между Австрия и България, съобщиха тогава от ДАБ. 

От Агенцията съобщиха и националността на прехвърлените през изтичащата година мигранти: 24 са от Афганистан, 69 - от Сирия, 17 от Мароко, по един от Иран и от Турция и един без известно гражданство. 

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Не един, а два самолета с афганистанци пристигат на Летище София от Виена и Брюксел още днес! - Би Нюз - Топ новини от България

18 мигранти са върнати от Австрия у нас по реда на Дъблинския регламент

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!