Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Човек, работил с Мартин Нотариуса: Беше готов на всичко!

Достъпът в частния му клуб за магистрати беше ограничен - само хора с членски карти, признава анонимният свидетел

Девет дни след убийството на Мартин Божанов-Нотариуса проговори човек, работил с него. Той разкрива какъв е бил Божанов и кой е посещавал частния му клуб.

Мъжът крие лицето и самоличността си от съображения за сигурност. До 2015 г. обаче той активно е работил с Мартин Божанов.

„Мартин Божанов беше човек, който когато искаше да постигне нещо, нямаше притеснения за начина, по който го постига и беше готов на всичко“, разказва той пред БТВ.

По думите му Божанов често е влизал в пререкания.

„Примерно за паркиране е обяснявал как ще си докара няколко джипа „Хамър“, които притежава и ще блокира всички паркоместа в района“, казва мъжът.

Свидетелят признава, че няколко пъти е влизал в частния клуб за магистрати на Божанов.

„Вътре обстановката беше като за луксозно заведение. Достъпът беше ограничен - само хора с членски карти можеха да влезнат. Случайни хора нямаше буквално. Посетителите на клуба бяха с много скъпи коли или с лична охрана и шофьор. Клубът не беше денонощен, но беше денонощно под охрана, като даже имаше изнесени на отсрещната страна на улицата в гаражи, закупени или под наем. Беше направено като помещение за тази охрана“, допълва той.

Свидетелят каза, че вероятно е виждал политици в клуба, но те не са били „от известните имена“.
„Както казах, там не бяха случайни хора. Виждал съм отпред да спират коли със сирени на таблото, сигнални лампи, виждал съм един-два пъти да спират и коли с дипломатически номера“, допълва той.

По-рано днес стана ясно, че в МВнР има данни, че Мартин Божанов е променил ЕГН-то и името си.

„Но това не променя факта на неговата престъпна дейност, на скандалите, в които той е замесен“, каза главният секретар на МВР Живко Коцев.

На въпрос възможно ли е едни престъпления и обвинения да са регистрирани на старото му ЕГН, а други на новото и така тази промяна да се е отразила на цялото му криминално досие, Коцев отговори така: „Не мисля, че това е от значение. Въпросът е какъв е бил подходът от страна на институциите към неговите деяния, дали са забелязани, какви мерки са били предприемани“.

Проверяват се всички обстоятелства около промяната на личните данни.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Човек, работил с Мартин Нотариуса: Беше готов на всичко! - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!