Следвайте "Буднаера" в Телеграм

СМЯНА НА МЕСТАТА


Мартин Карбовски

Комунизмът си отиде заради неадекватността на лидерите му. Сенилните старчета ръководители на социалистическите държави един по един спряха да са ефективни като лидери. Техните подчинени ги предадоха с лекота на Запада.

Днес има смяна на местата. Джо Байдън е по-сенилен от Брежнев в последните си дни. Наречете Путин агресор, диктатор, лошо джудже или нечий  двойник. Но как ще отречете очевидното - Путин е адекватен в поведението си. А няма нищо по-лошо за една група хора от неадекватен лидер.

Бихме искали от Джо Байдън да говори пред нас два часа. Малко история на Съединените щати, малко империализъм, малко словесна агресия - това се очаква от американския президент. Стил от Рейгън, чар от Кенеди, осанка от Бащите - основатели. Вместо това всички виждаме, че Спящия Джо не може да говори. Явно демократската (не става дума за демократичната) скамейка е много къса.
А има и друг проблем - САЩ трябва да обосноват всички войни, които водят в момента, както и всички войни, които досега водиха. Което е невъзможна задача. Войните на САЩ не са войни за демокрация и справедливост. Ако влязат в тотална война - вече няма такава пропаганда, която да я обоснове.

Цинично казано на Путин му е лесно - войната се води на негова територия. Или (ако не сте съгласни) - води се на прага му. Това логично му дава предимство в жанра на пропагандата. И да, това е гражданска война. Част от пожарите, които Америка разпалва, опитвайки се да строши мира и планетата.

Но е смешно някак, историята си прави шеги с нас - днес Брежнев живее в Белия дом, а агресивният кагебист Владимир явно има право да се защитава по най-американския начин. Какъв е амерканският начин, ето - Путин води американски тип война, обратното на Отечествена - на ограничени територии, с ограничен от самия него ресурс, без да нарушава цивилния ритъм на живот в страната си. Прави впечатление, че гражданските жертви в Украйна са малко. 
Западната пропаганда спестява този факт, както спестява, че в другата война се извършват действия на ръба на геноцида.

Путин има само един проблем, за разлика от англосаксонците - и това са предателите. Подмазвачите. Кариеристите от славянски тип, бедните души с празните джобове. Американците са купувачи, руснаците са продавачи. И затова жестокостта към предателствата е жизнено нужна на Изток. Но на изток имат и друг проблем - не правят разлика между критици и предатели.
Историята е виц. Спящия Джо срещу Владимир Владимирович. 
Заложете на съвестта си, не на слугинското си ДНК. И ще победите.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: СМЯНА НА МЕСТАТА | Lentata

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!