Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Радев: Всички приказки за правова държава катастрофират в реалността, в която Мартин Божанов е могъл да бъде брокер между мафията и съдебната власт

"Всички приказки за конституционна реформа и правова държава катастрофират в реалността, в която Мартин Божанов е могъл да бъде брокер между мафията и съдебната власт единствено с политическа протекция. Нашето общество така и не разбра кой е диктувал в тефтерчето на Филип Златанов, кой е кадрувал чрез Красьо Черния, къде са Пепи Еврото и неговите джуджета и тъкмо заради това продължи варварското разграбване и превземане на държавата именно в комфорта на безнаказаността", заяви президентът Румен Радев в Банско. Той е специален гост на слалома за Световната купа по ски алпийски дисциплини в Банско, в който участва българският скиор Алберт Попов.

Истинската тема на деня е случаят с Мартин Божанов и разплитането на този случай е залогът дали България ще продължи да се развива като демократична и правова държава. Затова президентът ще настоява този случай да бъде разнищен до край. Държавният глава каза още, че устойчивост в политиката може да се гради само, ако тя почива на ясни принципи и ценности. Прекалено големите компромиси водят до резултати, които не са в полза на българските граждани. 

Радев отговори и на въпрос, свързан с предстоящата ротация в правителството на 6 март. Президентът увери, че ще изпълни Конституцията и след консултациите с политическите сили ще връчи мандат за съставяне на правителство на първата политическа сила - ГЕРБ-СДС.

На среща с кмета на Банско Стойчо Баненски по-рано тази сутрин, държавният глава подчерта, че наред със стратегическите инвестиции в перспективните отрасли, сред които е и туризмът, не бива да се забравя и инвестицията в здравето на българските граждани чрез осигуряване на възможности за спорт и отдих сред природата, без да се нарушава екологичното равновесие.

Източник: БНТ

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Радев: Всички приказки за правова държава катастрофират в реалността, в която Мартин Божанов е могъл да бъде брокер между мафията и съдебната власт | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!