Следвайте "Буднаера" в Телеграм

МВР: Има данни, че Мартин Божанов си е сменил името и ЕГН-то


Първоначалната фамилия на Нотариуса била Ангелов, след това се прекръстил

Има данни, че Мартин Божанов си е сменил името и ЕГН-то. Това каза в Русе в отговор на журналистически въпрос главният секретар на МВР главен комисар Живко Коцев. По-късно и вътрешният министър Калин Стоянов потвърди това пред БНТ

"Ще проверим всичките тези твърдения, но това не променя факта на неговата престъпна дейност, на скандалите, в които е замесен", каза пред журналисти Коцев. Той коментира още, че не смята, че това е от значение. "Въпросът е какъв е бил подходът от страна на институциите към неговите деяния, към неговите действия, дали са забелязвани и какви мерки са били предприемани", добави главният секретар на МВР. 

На въпрос дали има списък с имена, които са посещавали частния клуб в столичния кв. "Гео Милев", който бе претърсен преди дни, Коцев заяви, че МВР не разполага с такъв.

"Не знам за какъв списък става въпрос. Не разполагам с такъв списък и искам да се прекратят всякакви спекулации. Какви списъци са тиражирани в медиите - нямам представа. Уверявам ви, че ние не разполагаме с такъв. Ако някъде съществува в друга институция, е възможно, но в рамките на МВР не разполагаме със списък с конкретни имена. Искам много ясно да заявя това", каза главен комисар Живко Коцев.

В две полицейски регистрации налични в Автоматизирана информационна система "Съобщение за установен извършител на престъпление" (АИС "СУИП"), Мартин Божанов фигурира със своето ЕГН по рождение, което е 7303227183, пише BIRD.BG.

От сайта публикуват и номерата на двете досъдебни производства:

№ 402002912/19.07.1990 г. СДВР 02 по чл. 194-197 от НК кражба

№ 403002171/31.10.1996 г. СДВР 03 основание чл. 209-211 от НК измама

В трета регистрация Нотариуса фигурира с ново ЕГН: 7303216506

№ 8968/5.01.2006 СДВР РУ 03 по чл. 210 от НК. измама в немаловажен случай.

Частният клуб SS, управляван от Мартин Божинов, пък не работи от малко повече от година - приблизително от времето, в което бяха закрити и помещаващите се наблизо спецсъд и спецпрокуратура.

Вътрешният министър Калин Стоянов потвърди, че смяната на единния граждански номер, както и на фамилията на Божанов, е извършена със съдебно решение преди 2000 г.:

"Извършена е промяна в ГРАО на фамилното име на Мартин Ангелов Божанов, като преди това той е бил Мартин Ангелов Ангелов. Като освен промяна във фамилното име, имаме промяна и на последните пет цифри от ЕГН-то на Мартин Божанов. Сега предстои в спешен порядък да извършим проверка на място в ГРАО, за да установим кой, как, по какъв начин и с какви мотиви и на какво основание е станало това". 

В МВР е разпоредена проверка относно това да се види в коя от структурите е имало сигнали, както явни, така и оперативни по отношение на Мартин Божанов, добави Стоянов пред БНТ.

"И вчера пред вътрешна комисия аз ясно го заявих, че през времето, през което бях директор на ГДБОП, ние работихме изключително активно по този човек, събрахме доста материали, като всички са изпратени на прокуратурата и по тях има образувано досъдебно производство. В момента предстои да установим и други такива подобни сигнали, които вероятно са работени в службите, но на този етап проверката не е приключила". 

Поставеният от вътрешния министър срок за приключване на проверката е понеделник.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: МВР: Има данни, че Мартин Божанов си е сменил името и ЕГН-то | Днес.dir.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!