Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Земеделците спират протестите, разбраха се с правителството


Снимка: МС

Представители на протестиращите земеделци се срещнаха с премиера Николай Денков в Министерския съвет и обявиха, че спират протестите.

„Имаме разбирателство по трите точки, които бяхме поставили предварително. Към момента, това, което е важно да се знае е, че спираме ефективните протестни действия от понеделник. Събота и неделя вече бяха отменени. Ще се изготви текст на споразумение, между нас като представители на бранша, и премиера, който да бъде разписан от всички”, каза председателят на Националната асоциация на зърнопроизводителите Илия Проданов.

 „Има разбирателство по първата част – да бъдат постигнати ставките от миналата година. По втората част, законодателната инициатива, трябва да се прегледат законите и да се разпишат”, поясни Костадин Костадинов от Българската аграрна камара.

„Имахме поредната среща със зърнопроизводителите, екипите на Министерство на земеделието и Държавен фонд „Земеделие“. Срещата отново беше съдържателна и задълбочена. Смятаме, че имаме съгласие по основните точки. В неделя очакваме да редактираме текста на споразумението, така че то да придобие краен вид и в понеделник да се подпише“, каза Николай Денков.

„Искам да благодаря на земеделските производители за търпението и интелигентността. Видя се, че никой няма да бъде ощетен”, каза министърът на земеделието Кирил Вътев.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Земеделците спират протестите, разбраха се с правителството

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!