Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Асен Василев поиска МЕТА да наложи сурова цензура във Фейсбук на „руската пропаганда“ за Евроизборите

Лобистките срещи на трупата на ПеПетата, водени от финансовия гешефтар Асен Василев, продължават на ниско и средно ниво.

Борбата с дезинформацията и манипулираното и подвеждащо съдържание обсъдиха на среща във Вашингтон вчера финансовият министър Асен Василев, министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов и ръководители на глобалната компания МЕТА, която е собственик на социалните мрежи Фейсбук, Инстаграм, Уотсъп и др.

Владимир Путин пред Тъкър Карлсън: В Украйна Щатите ни доведоха до линия, отвъд която вече не можехме да преминем (цялото интервю)

“Спрете руската пропаганда и го направете преди европейските избори. Тогава ще видите качествена промяна в отношението и на потребителите на Фейсбук, и на регулаторите в ЕС”, призова българският министър на финансите на срещата.

Асен Василев даде примери как съдържание, което е проевропейско, се сваля от социалната мрежа по сигнали на тролове, докато дезинформацията се разпространява.

„България изразява дълбока загриженост от руската дезинформационна кампания, насочена към подкопаване на доверието в европейските институции, САЩ и НАТО“, обобщи министър Василев.

От МЕТА запознаха министъра на финансите с новите модели изкуствен интелект AI, които позволяват разпознаване и премахване на манипулирани изображения и подвеждаща информация.

В МЕТА посрещнаха българските министри с традиционните принцеси, баница със спанак и сарми.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Асен Василев поиска МЕТА да наложи сурова цензура във Фейсбук на "руската пропаганда" за Евроизборите - Би Нюз - Топ новини от България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!