Асен Василев поиска МЕТА да наложи сурова цензура във Фейсбук на „руската пропаганда“ за Евроизборите

Лобистките срещи на трупата на ПеПетата, водени от финансовия гешефтар Асен Василев, продължават на ниско и средно ниво.

Борбата с дезинформацията и манипулираното и подвеждащо съдържание обсъдиха на среща във Вашингтон вчера финансовият министър Асен Василев, министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов и ръководители на глобалната компания МЕТА, която е собственик на социалните мрежи Фейсбук, Инстаграм, Уотсъп и др.

Владимир Путин пред Тъкър Карлсън: В Украйна Щатите ни доведоха до линия, отвъд която вече не можехме да преминем (цялото интервю)

“Спрете руската пропаганда и го направете преди европейските избори. Тогава ще видите качествена промяна в отношението и на потребителите на Фейсбук, и на регулаторите в ЕС”, призова българският министър на финансите на срещата.

Асен Василев даде примери как съдържание, което е проевропейско, се сваля от социалната мрежа по сигнали на тролове, докато дезинформацията се разпространява.

„България изразява дълбока загриженост от руската дезинформационна кампания, насочена към подкопаване на доверието в европейските институции, САЩ и НАТО“, обобщи министър Василев.

От МЕТА запознаха министъра на финансите с новите модели изкуствен интелект AI, които позволяват разпознаване и премахване на манипулирани изображения и подвеждаща информация.

В МЕТА посрещнаха българските министри с традиционните принцеси, баница със спанак и сарми.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Асен Василев поиска МЕТА да наложи сурова цензура във Фейсбук на "руската пропаганда" за Евроизборите - Би Нюз - Топ новини от България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!