Байдън се вбеси: "Знам какво, по дяволите правя! Паметта ми е наред!" и пак сбърка

Байдън обяви, че египетският лидер Абдел Фатах Ел-Сиси е президент на Мексико

"Аз съм добронамерен и съм възрастен човек. Знам какво правя, по дяволите. Президент съм и изправям тази страна на крака”, каза държавният глава на САЩ

Президентът Джо Байдън гневно разкритикува разследване, което установи, че е боравил неправилно със секретни документи. Той обаче няма да бъде обвинен в престъпление, тъй като, според специалния прокурор Робърт Хър, Байдън е сътрудничил на разследването му и вероятно ще се окаже симпатичен обвиняем по време на евентуален съдебен процес.

Според Хър паметта на Байдън е била "ограничена в значителна степен", когато е бил разпитван от членовете на прокурорския екип. На изненадващ брифинг в четвъртък американският президент увери, че паметта му е наред и разкритикува емоционално твърдението, че не може да си спомни кога е починал синът му. 

Байдън се ядоса, заявявайки гневно пред нацията: „Знам какво, по дяволите, правя!", "Паметта ми е наред!", но малко след това направи поредния си гаф. Той обяви египетския лидер за президент на Мексико.

Яростното изказване на Байдън бе провокирано именно след като бе публикуван докладът за работата му с класифицирани документи от Министерството на правосъдието. В него се отбелязва, че журито вероятно ще излезе със заключение, че Байдън е "добронамерен, възрастен мъж с лоша памет" и с "намалени способности". 

Това така вбеси американският президент, че той организира пресконференция и обяви: „Знам какво, по дяволите, правя! Паметта ми не се е влошила. Паметта ми е наред. Вижте какво направих, откакто станах президент. Никой не си мислеше, че мога да премина някое от нещата, които ми преминаха. Как се случи това? Предполагам, че просто съм забравил какво става..."

Един от аргументите в доклада е, че не помнел кога синът му Бо е починал. 

На брифинга Байдън обясни, че когато го попитали затова, той така се ядосал, че не отговорил, защото това не било работа на службите. 

„Знам, че се обръща внимание на някои думи в доклада за моя спомен за събитията. Дори се споменава, че не си спомням кога е починал синът ми. Как, по дяволите, се е осмелил да повдигне този въпрос? Честно казано, когато ми зададоха въпроса, си помислих: "Какво, по дяволите, им влиза в работата? Аз съм добронамерен и съм възрастен човек. Знам какво правя, по дяволите. Президент съм и изправям тази страна на крака. Не се нуждая от неговата препоръка”, каза държавният глава на САЩ.

И извика:„Не съм споделял секретна информация! Не съм!'

След което Байдън сменил темата, за да коментира  хуманитарната криза в Газа, обявявайки, че египетският лидер Абдел Фатах Ел-Сиси е президент на Мексико: „Мисля, че както знаете първоначално, президентът на Мексико, Ел-Сиси, не искаше да отвори вратата към навлизане на хуманитарни материали. Говорих с него. Убедих го да отвори портата."

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Байдън се вбеси: "Знам какво, по дяволите правя! Паметта ми е наред!" и пак сбърка

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!