Бивш адвокат на Божанов: Той беше върхът на цирея, с убийството му сложиха лепенка

По Нова ТВ говори бивш адвокат на Мартин Божанов-Нотариуса – Георги Коев. Тази неделя в предаването отворихме архивите, за да ви покажем първите жертви на имотни измами, които се твърди, че е извършил убитият Божанов. Той беше застрелян на 31 януари в софийския кв. „Горна баня”. В разследването на Лора Крумова от 2004 г. участва и Коев. Днес той отново застава пред камерите ни, за да разкаже повече за миналото на Божанов.

„Той беше меко казано арогантен,експресивен, динамичен и вулгарен. Не беше притеснен за тези репортажи, които се правеха за него. Такива хора си вярват. Тогава още нямаше протекция. Той не е върхът на черешката на тортата, той е върхът на цирея, бялото което се вижда най-отгоре. Това е една метастаза в съдебната система, която виждаме 20 години. На този цирей му сложиха лепенка с убийството”, заяви той.

„Бях млад и амбициозен. Специализирах „Борба с имотните измами” и затова се озовавах в такива дела. Имах някаква популярност като човек, който се занимава с такива неща. Божанов ме потърси за опровержение на това, че е измамил леля си. След това тя самата не води дело, отказа се на следващия ден”.

„България прие отмяна на смъртното наказание, но де факто то никога не е отменяно. Всяка година по трима-четирима знакови герои на Прехода им се изпълнява смъртната присъда, която не е издала съда. Съдебната система е многопластова, обхваща огромен социален ареал. Миналият век е било стражари и апаши, след това става стражари, апаши и прокурори”.

По думите му Слави Кръшевски – нотариусът, за който се твърди, че е участвал в имотните измами с Божанов, е на преклонна възраст, но той също няма нито една влязла в сила осъдителна присъда.

„Не съм го измъквал Мартин, вършил съм си професионалната работа, за която съм учил. След като спря да има нужда от помощта ми, спря да ме търси. До 2008 г. съм имал контакти с него и ми беше интересно как на този човек всичко му се отдава и независимо нещата, които върши, той остава сух”, поясни Коев.

„Той развиваше приятелства с всички хора, които може да са му полезни и удобни. Последно ме търси през 2008 г., а последно съм го виждал миналата година в съда, но вече бях от другата страна. Защитавах мой клиент, който съдеше Мартин Божанов”, каза още адвокатът.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Бивш адвокат на Божанов: Той беше върхът на цирея, с убийството му сложиха лепенка - Труд

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!