Следвайте "Буднаера" в Телеграм

„SS club“ на Нотариуса посрещал само висши магистрати с членски карти, жената на Божанов - на бара

Към определени дела са работели не само съдии, но и бивши служители на ДАНС, посочи Николай Стайков

Сигналите срещу Мартин Божанов - Нотариуса са от 20 години и никой не се задейства. Как да знаем, че разследването няма да стигне до някой магистрат с "клубна карта". Имахме главен прокурор, замесен в Осемте джуджета, но това не пречеше да е главен прокурор.

Това заяви пред Нова телевизия Николай Стайков, разследващ журналист и съосновател на Антикорупционния фонд.

Вчера от МВР стана ясно, че ще се провери клуб на Нотариуса, който е бил посещаван само от определени лица (висши магистрати) с членски карти.

"Разговорът ни с Нотариуса през 2021 г. започна с идването на Ивайла Бакалова, която разкри, че Веселин Денков е рекетиран", разкри Стайков.

Мартин Божанов е имал заведение до Специализираната прокуратура - никога не е функционирало като истинско заведение обаче. Името е било „SS club“. Там наистина се е влизало с "клубна карта" с чип. Жена му Габриела е била на бара, а клубът е бил активен от 2011 г.

Според журналиста е много важно внимателно да се прегледат телефоните на Нотариуса, тъй като там има снимки и доказателства за срещите му на високо ниво.

"Към определи институции и дела са работели не само съдии, но и бивши служители на ДАНС, адвокати и т.н. Много хора в системата знаят, но много хора искат да се забрави", завърши Николай Стайков от АКФ.

Журналистът смята, че има много какво да се разследва, включително и това как и защо Божанов е присъствал на различни празненства на институциите.

„Няма как една такава схема да продължава 20 години без съдействие от административните договорители. Няма как да продължава, защото това са неща, които се знаят вътре. Така че нека да има такава парламентарна комисия, нека да дойдат медиите, нека абсолютно всичко да става пред нас”, призова Станков.

„Най-важният въпрос сега е дали системата ще си свърши работата и какво ще стане с няколкото телефона на Нотариуса”, добави той.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: „SS club“ на Нотариуса посрещал само висши магистрати с членски карти, жената на Божанов - на бара

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!