Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Очакват рязко поскъпване на имотите


Покачване на цените на имотите прогнозират експерти.

Европа се задъхва под тежестта на жилищната криз. Какво точно е положението в най-сериозно засегнатите от имотната криза европейски държави?

Доходите нарастват

Всеки трети депутат на Украйна си е купил кола или недвижим имот през първата година на войната

Търсенето е голямо

Експерти очакват цените на недвижимите имоти в световен мащаб да се покачат рязко през следващите години. Това показва проучване на икономически експерти, проведено от института “ифо” (ifo) и Швейцарския институт за икономическа политика. Според проучването цените на недвижимите имоти ще нарастват средно с 9% годишно през следващите десет години. Експертите прогнозират годишно повишение от 8,4% във Великобритания, 6% в САЩ и 5,5% във Франция.

“Увеличението на цените на недвижимите имоти се движи повече от фактори на търсенето, отколкото на предлагането”, казва изследователят Тимо Вохнер.

В много региони по света повишеното търсене на пазара на имоти се дължи на повишаването на жизнения стандарт и доходите, както и на нарастването на населението и желанието за повече жилищна площ. Общо 37% от участниците в проучването посочват тези фактори като причина за рязкото увеличение на цените.

Тенденцията към работа от вкъщи също играе роля. “Според 27% от експертите фактори на предлагането като ограничен производствен капацитет, по-високи цени на строителните материали и липса на парцели за строеж са отговорни за покачването на цените на недвижимите имоти”, казва Вохнер. Паричната политика, инфлацията и правителствената политика са посочени от 12% от анкетираните като двигатели на повишаването на цените на недвижимите имоти.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Очакват рязко поскъпване на имотите - Труд

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!