Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Източват банковите сметки за минути през 3 приложения

Пиксабей

Нова схема за източване на пари от банковите сметки директно през няколко приложения, засякоха в САЩ.

Ако използвате приложения за мобилни разплащания като Zelle, Venmo и Cash App, трябва да се тревожите за схема, използвана от престъпници за източване на пари от банковата ви сметка, пише hicomm.bg.

Неоторизираните потребители могат да получат достъп до отключено устройство и да го използват за извършване на покупки с приложенията за мобилни плащания, като използват финансовите данни от тях за откриване на нови сметки.

Това накара прокурора на Манхатън Алвин Браг-младши да изпрати писма, окачествени от Newsweek като "язвителни", до изпълнителните директори на трите гореспоменати фирми за мобилни приложения за разплащане с искане компаниите да предприемат незабавни действия за защита на потребителите.

Тъй като някои потребители на тези приложения изпитват финансови затруднения след използването на приложенията за мобилни разплащания, Браг младши заяви: "Вече не самият смартфон е най-печелившата цел за измамниците и крадците, а финансовите приложения, които се съдържат в него. Хиляди или дори десетки хиляди могат да бъдат източени от финансови сметки за няколко секунди само с няколко докосвания. Без допълнителни защити финансовата и физическата безопасност на клиентите е изложена на риск."

Продължение в hicomm.bg

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Petel.bg - новини - Източват банковите сметки за минути през 3 приложения

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!