Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Lupa.bg: Мартин Нотариуса бил част от „Осемте джуджета“


Любена Павлова и Пепи Еврото назначили в ГДБОП съпругата на застреляния аферист

Застреляният в София пред дома си от наемен убиец Мартин Божанов – Нотариуса е бил част от рекетьорската група „Осемте джуджета“, ръководена от безследно изчезналия и обявен за международно издирване бивш следовател Петьо Петров – Еврото. Това разказа бизнесменът Илия Златанов, който беше сред жертвите на бандата, подпомагана от висши прокурори, съдии и действащи полицаи.

В своя публикация във Фейсбук Златанов не крие задоволството си от екзекуцията на 51-годишния Мартин Нотариуса, когото описва като „главен помощник на Любена Павлова“, бившата съпруга на Пепи Еврото. Разкритието на Илия Златанов за съпричастността на Мартин Божанов към „Осемте джуджета“ беше потвърдено от източници на Lupa.bg, запознати с дейността на убития приживе. Според думите им,

Мартин Нотариуса е изготвял фалшиви документи, необходими за престъпната дейност на Пепи Еврото и групата му, а понякога водил и „клиенти“ в ресторант „Осемте джуджета“, които плащали баснословни суми, за да бъдат разрешени съдебни дела в тяхна полза.

„Мартин Нотариуса беше на пряко подчинение на Любена Павлова, която заедно с Пепи Еврото уреди и назначението на съпругата му Гергана в ГДБОП през пролетта на 2021 г.“, твърди служител в най-елитната полицейка служба. Два месеца след като Гергана Божанова е устроена на работа в ГДБОП, тя е уволнена от настоящия МВР шеф Калин Стоянов, който тогава оглавява звеното за борба с организираната престъпност. Жената на Мартин Нотариуса обаче обжалва в съда уволнението си и на 22 май 2022 г. е върната на работа, за да излезе седмици след това в майчинство.

Красивата Гергана, съпруга на Мартин Нотариуса, била назначена на работа в ГДБОП от Любена Павлова 

Миската Ивайла Бакалова също потвърди, че през 2021 г. Мартин Божанов заедно със столичния адвокат Емил Писов са й предложили да им плати 100 000 евро, за да издействат от вече разформирования Специализиран наказателен съд да пусне на свобода арестувания й съпруг Веселин Денков – Брадата.

„Мартин Божанов изпълняваше поръчки и сигурно е станал неудобен...Ако имаше правосъдие, той щеше да жив, но въдворен в затвора“, коменира убийството на 51-годишния аферист Ивайла Бакалова.

Версията, че Мартин Нотариуса, срещу когото през годините е имало десетки постъпили сигнали и образувани преписки за имотни измами чрез фалшифициране на документи, е ликвидиран, за да бъдат заметени докрай следите на аферата „Осемте джуджета“, беше застъпена пред Lupa.bg и от представители на съдебната система.

Те припомниха, че на 18 август м.г., в деня, в който Петьо Петров – Еврото и бившата му съпруга Любена Павлова бяха обвинени от прокуратурата по делото "Осемте джуджета“, се появи информацията, че бившия следовател е починал от инфаркт в Дубай. И до ден днешен няма официално потвърждение жив или мъртъв е Пепи Еврото, не се знае и точното му местонахождение.

Миналото лято тръгна слух, че Пепи Еврото е починал в Дубай от инфаркт. Бившият следовател все още се води в неизвестност, след като избяга от България през пролетта на 2023 г.

Петьо Петров е задочно обвинен, че на 23 март 2020 г. в София, в съучастие с Любена Павлова и с цел да набавят за себе си имотна облага, са укрили чужди движими вещи, златни монети, за които знаели, че са придобити от другиго чрез длъжностно престъпление. Става въпрос за 35-те килограма злато, което беше иззето от дома на бизнесмена Явор Златанов, син на собственика на асансьорните заводи „Изамет“ Илия Златанов.

Временно изпълняващият функцията главен прокурор Борислав Сарафов пък образува дисциплинарни производства срещу четирима прокурори и трима следователи заради тяхната роля в „Осемте джуджета“. Още миналото лято Висшия съдебен съвет образува дисциплинарно производство срещу следователите в следствения отдел към Софийската градска прокуратура Нели Тодорова, Светлана Стоянова-Вайзе и Петранка Рабаджиева, както и срещу прокурорите Ивета Маркович от Окръжната прокуратура в София, Дилян Деянов, прокурор от Окръжната прокуратура в Перник, окръжният прокурор от Бургас Мирослав Илиев и Кирил Пейчинов - прокурор във Военно-окръжната прокуратура в София.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Първо в LUPA.BG: Мартин Нотариуса бил част от „Осемте джуджета“ - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!