Следвайте "Буднаера" в Телеграм

HBO махна сръбски актьор от свой сериал по искане на Украйна


Милош Бикович

obektivno.bg

Сръбският актьор Милош Бикович нарече информационната кампания срещу него „триумф на абсурда“ и „поражение на изкуството“, след като американската телевизионна компания HBO прекрати договора му за участие в третия сезон на сериала „Белият лотос“.

Според Владимир Миленски, дясната ръка на Тагарев, армията ни е пълна с руски агенти

„Сега, когато срещу мен се води целенасочена информационна кампания, външните обстоятелства започват да влияят върху творческите решения, което създава тревожен прецедент, който измества същността на артистичната свобода. Резултатът от такъв разказ е триумфът на абсурда и поражението на изкуството“, написа Бикович в Инстаграм .- „Бих искал да направя „Белият лотос“, сериал, който наистина харесвам, да работя с колеги, които уважавам. Участието ми в проекта обаче стана невъзможно по причини, които надхвърлят креативността, тъй като не съм готов да променя принципите си.“

Всеки трети депутат на Украйна си е купил кола или недвижим имот през първата година на войната

„Израснах в разкъсана от войната страна. Когато бях на 11 години, прекарвах дни и нощи в приюти, докато страната ми и родният ми град бяха бомбардирани. Не пожелавам на никого да минава през това“, пише актьорът. „Въпреки всичко, вярвам, че изкуството има силата да лекува. Вярвам, че може да обедини и изгради мостове. И моите убеждения и отдаденост на работата ми остават непроменени,“ заяви Бикович.

На 2 февруари Deadline съобщи, че HBO е прекратила договора с Бикович, който трябваше да играе в продължението на сериала „Белият лотос“. По-рано министерството на външните работи на Украйна изрази недоволство от HBO заради включването на Бикович в снимките на третия сезон на сериала.

В отговор на изявление на украинското външно министерство сръбското външно министерство подчерта, че Бикович е „един от най-уважаваните сръбски актьори“, а обвиненията на украинското външно министерство, че той е човек, „който подкрепя геноцида и нарушава международното право“, са неоснователни. Бикович има руско гражданство от февруари 2021 година и се е снимал в руски сериали.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: HBO махна сръбски актьор от свой сериал по искане на Украйна

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!