Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Цялата Промяна на изпроводяк се събра да посрещне негодния хеликоптер без лебедка за спасяване и без медицинско оборудване

Цялата Промяна го удари на пошъл пиар в последните дни от деветмесечното си управление.
Целият ръководен актив се събра, за да посрещне първия медицински хеликоптер, който се оказа негоден да изпълнява функциите си. Хеликоптерът няма лебедка за повдигане и носене на носилка в пресечена местност. Поради тази причина и Планинсксата спасителна служба бойкотира събитието. Денков и Гвоздейков излъгаха, че хеликоптерът ще спасява закъсалите в планините. Гвоздейков даже цинично им пожела да не се притесняват, когато карат ски или катерят върховете.
„Въздушната линейка“ няма медицинско оборудване, защото така е поръчан според европрограмите. Въпреки това, самохвалството не спря да се лее на събитиеу, което показа, че за ПеПетата пиарът е по-важен от делата. Политиците пропуснаха да споменат, че до пристигането на шесте хеликоптера ще минат няколко години.

Денков благодари на производителите от консорциума „Леонардо“, защото не само се справиха навреме с първата задача, но имаме техните уверения, че до края на тази година ще можем да се радваме на още две такива машини, с които да спасяваме човешки животи в България, добави министър-председателят.

На снимката лебедка, каквато хеликоптерът няма.

На авиобазата на „Гранична полиция“ на столичното летище, където е временно разположена машината, присъстват още кметът на София Васил Терзиев, министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков, министърът на здравеопазването Христо Хинков, народният представител от „Продължаваме промяната – Демократична България“ Кирил Петков, областният управител на град София Вяра Тодева, Димчо Добрев – изпълнителен директор на „България Хели Мед Сървиз“, посланикът на Италия у нас Джузепина Дзара, представители на Европейската комисия и други официални лица.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Цялата Промяна на изпроводяк се събра да посрещне негодния хеликоптер без лебедка за спасяване и без медицинско оборудване - Би Нюз - Топ новини от България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!