Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борисов гневен на Денков: 30-40 души са се нагласили да пътуват до САЩ, без да стигнат до камината

Епицентър.бг

Ако е вярно това, което казва съдът - то тогава сме свидетели на най-голямото и чудовищно купуване на гласове в София (ВИДЕО)

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изрази недоволството си, че има "страховито разхищение на държавни пари за командровки". 

"Едно време ми правихте сметка колко ядки са изядени в самолета. Ние нямахме кетаринг. Ние казахме, че ще намалим държавните разходи и администрацията. Сега ми дадоха списъка с командировъчни, то са се нагласили 30-40 души да пътуват в САЩ. Ако те отиваха на камината на президента Байдън, три самолета да отидат - ще са малко, но да отиваш 5 дни с министри, които са били преди дни там като Тодор Тагарев. Това са самолетни билети за по 4000 - 5000 долара и е двоен аршин. Ако отиват за камината  - ще ги изпратя, ще махам, но тия разходки напред - назад, ще говоря с Кирил Петков за тях. Ако ме убеди, че има полза за държавата ще спра да коментирам", отсече Бойко Борисов. 

Както вчера Епицентър. бг първи съобщи премиерът Николай Денков вдига големия правителствен Еърбъс, за да лети до САЩ на 5-6-7-8-9 февруари т.г. без да има срещи с Байдън или Блинкен. Въпреки дадените от ПП - ДБ 100 000 долара на лобистите „Манатос и Манатос“, към този момент вратите на Белия дом остават затворени за българския министър-председател, тъй като в американската администрация няма никакъв интерес от среща с него. 

Епицентър.бг научи, че в официалната делегация, водена от премиера Денков, са включени министърът на финансите Асен Василев, министърът на отбраната Тодор Тагарев, министърът на енергетиката Румен Радев, още трима министри, които в момента се уточняват, съпругата на депутата от ПП Даниел Лорер - Виолета (бивш зам.-министър на финансите и бивш началник на кабинета на министъра на финансите Василев), началникът на кабинета на премиера Денков и негови съветници - общо около 25 човека. В програмата на визитата са включени само срещи на българската делагация с еврейски организации и с НПО-та. 

 Подготвя се огромна делегация за САЩ с правителствения самолет", потвърди Борисов новината на Епицентър.бг. 

По наша информация желанието на Денков и водената от него огромна делегация била да рапортува пред задокеанските ни партньори за евроатлантическата ориентация на кабинета му. Не е ясно обаче пред кого Денков ще стори това, тъй като е получил отказ за среща както с Байдън, така и с Блинкен. 

"Помня, когато се скриха от срещите, на които трябваше да се вземат решения - за реакторите, за оръжията за Украйна... Просто се скриха", заяви Борисов по адрес на министрите на Денков.  

"Тече пропаганда, която няма да се отрази добре на ротацията", предупреди още лидерът на ГЕРБ.

"Двама от министрите не си гледат работата, а са се превърнали в партийни секретари, обикалят регионите, срещат се с техните структури, пропагандират направеното от нас за тяхно, или за само тяхно", коментира още Борисов. 

Борисов заяви, че не са имали среща с Кирил Петков за КЗК. "Колегите малко самоуверено мислят за ротацията. Ще имаме сериозни разговори, много от министрите не си гледат работата. Обикалят по страната и казват, че наши неща са свършени от тях. 

Лидерът на ГЕРБ изтъкна, че ако е вярно това, което казва съдът - то тогава сме свидетели на най-голямото и чудовищно купуване на гласове в София. "Експертизата е категорична. Над 300 секции гласовете не излизат, не се засичат. Това е манипулация. СОС буксува, защото има нещо мръсно, купено. Нито аз, нито колегата Петков, да не изброявам всичките лидери свършихме много добра работа. Преди ротацията ще се направи много добра оценка. Страховито е мълчанието в спортното министерство", каза Борисов във иднесените факти за манипулация на изборите в София. 

Днес Борисов коментира и снощното убийство.

Надявам се компетентните органи да разкрият снощното убийство. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Борисов гневен на Денков: 30-40 души са се нагласили да пътуват до САЩ, без да стигнат до камината

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!