Виктория Нюланд: Тази година Путин го очакват "приятни изненади" на бойното поле

Автор: БТА

Заместник държавният секретар на САЩ по политическите въпроси Виктория Нюланд заяви, че е вдъхновена от решимостта на Украйна за 2024 г. и е уверена, че руския диктатор Владимир Путин го очакват "приятни изненади" на бойното поле, предаде Укринформ.

"Трябва да кажа, че тази нощ си тръгвам от Киев по-обнадеждена за единството и решимостта за 2024 г., както и за нейното абсолютно стратегическо значение за Украйна. Тръгвам си и по-уверена, че точно в момента, когато Украйна укрепва отбраната си, г-н Путин ще получи някои приятни изненади на бойното поле и че Украйна ще постигне някои много сериозни успехи тази година", каза Нюланд на брифинг в Киев. Тя добави, че САЩ продължават да предоставят на Украйна нови оръжейни системи, които вече са на път към фронта.

Нюланд се срещна в Киев с началника на канцеларията на украинския президент Андрий Ермак. В своя публикация в "Телеграм" Ермак написа, че "Киев приветства заместник държавния секретар на САЩ". "Бях много удовлетворен, че разговарях с моята добра приятелка, както и със заместник помощник секретаря на Бюрото по европейските въпроси Крис Смит", добави той.

ЕС променя политиката си – оръжията вече са по-важни от климата

Източник: БТА

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Виктория Нюланд: Тази година Путин го очакват "приятни изненади" на бойното поле | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!