Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Страшен резил! Не само Байдън, и Пентагонът е отказал среща на Денков и Тагарев, Асен Василев и жената на Лорер пътуват за шопинг на държавна издръжка


epicenter.bg

Би Нюз

Съединените щати нямат граници

Страшен резил с делегацията на ПеПетата в САЩ, която бе уредена от либисти срещу 100 000 долара. Всички институции са хлопнали вратите пред пишман евроатлантиците. Става ясно, че в самолета са натоварени само в посока Вашингтон Виолета Лорер и Асен Василев, които ще пребиватс в САЩ по частни дела. В делагацията, която ще бъде платена от българския народ, са натоварени секретарки и журналистки от МС. Визитата на Денков и антуража му в САЩ е абсолютно безсмислена и показва изолацията, в която Сглобката е попаднала пред Щатите и другите ни международни партньори.

Не само президентът на САЩ Байдън, но и Пентагонът е отказал среща на българския премиер Николай Денков и водената от него делегация, член от която е и министърът на отбраната Тодор Тагарев, научил Епицентър.бг.
Отказани са срещи и в Министерство на икономиката, въпреки че в делегацията са включени и министърът на енергетиката Румен Радев, и министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов.

Това става ясно от писмо на администрацията на Министерския съвет до българския посланик в САЩ Георги Панайотов, за което Епицентър.бг научи.
В писмото са посочени както пълния състав на делегацията, така и срещите, които тя ще има, заедно с това и кой стои зад организацията на посещението.

„Това е делегацията за организираното от лобистката компания посещение на Денков. Отказали са срещи в Белия дом и нямат още потвърдени срещи в Държавния департамент.
Има срещи с 3 тинк-танка, лекция в университет, среща с общността.
Министерство на енергетиката, Пентагона са отказали всякакви срещи“, пишат от Дондуков 1 до българското посолство в САЩ.

От екипа на Денков уведомяват посланик Панайотов, че министър-председателят на Република България Н. Пр. акад. Николай Денков ще посети САЩ, гр. Вашингтон от 5 -9 февруари 2024 г.

В тази връзка информират посланик Панайотов за

Състав на българската делегация:

 1. Н. Пр. акад. Николай Денков, министър-председател на Република България
 2. Н. Пр. г-н Асен Василев, министър на финансите
  (пътува само по маршрут София-Вашингтон)
 3. Пр. г-н Тодор Тагарев, министър на отбраната
 4. Н. Пр. г-н Богдан Богданов, министър на икономиката и индустрията
 5. Н. Пр. г-н Румен Радев, министър на енергетиката
 6. Г-н Иван Модев, началник на политическия кабинет на министър-председателя
 7. МВнР – предстои да бъде уточнено името
 8. Г-жа Таня Гермер, съветник но външна политика на министър-председателя
 9. Г-н Алекс Николов, съветник на министър-председателя
 10. Г-н Николай Павлов, заместник-министър на икономиката и индустрията
 11. Г-жа Виолета Лорер, съветник на министъра на финансите
  (Пътува само по маршрут София-Вашингтон)
 12. генерал-лейтенант Цанко Стойков, заместник-началник на отбраната
 13. Г-н Антон Иванов, съветник на министъра на енергетиката
 14. Г-н Георги Вълев, началник иа отдел „Правителствен протокол“, АМС
 15. Г-жа Димитринка Георгиева, главен експерт в отдел Правителствен протокол“, АМС
 16. Г-жа Надежда Узунова, експерт
 17. Г-н Цветан Колев, оператор, дирекция ПИС, АМС
 18. Г-н Николай Николов, правителствен фотограф

Това е делегацията за организираното от лобистката компания посещение на Денков Отказали са им срещи в Белия дом и нямат още потвърдени срещи в Държавния департамент. 3 тинк танка, лекция в университет, среща с общността, Министерство на енергетиката, Пентагона са отказали всякакви срещи. Среща с еврейски организации.

Прави впечатление, че съпругата на Даниел Лорер – Виолета, посочена като съветник на финансовия министър, ползва правителствения самолет като такси, защото ще пътува с него само в посока Вашингон и не се връща с делегацията – дали остава там на шопинг или по лични дела, не е ясно – във всички случаи не е ангажирана с и без това безделната витата на представителите на българското правителство зад океана.

Министърът на финансите Асен Василев също пътува само в посока София-Вашингтон, не е известно защо остава там и дали заедно с Виолета Лорер имат самостоятелна програма в САЩ.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Лобистката визита на Денков и Тагарев в САЩ е отрязана от Белия дом и Пентагона, Асен Василев и жената на Лорер пътуват за шопинг на държавна издръжка - Би Нюз - Топ новини от България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!