Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Доналд Туск: Европа е уморена, но не от Украйна, а от Орбан (ВИДЕО)

"Няма така наречен проблем с умората от Украйна, но има проблем с умората от Виктор Орбан. Трябва да решим толкова много проблеми и, разбира се, днес трябва да укрепим нашето единство около Украйна“. Това каза министър-председателят на Полша Доналд Туск, малко преди началото на специалната среща в Брюксел за помощта за Киев. Той изрази увереност, че в крайна сметка страните от Европейския съюз ще намерят точните аргументи, за да убедят унгарския премиер Виктор Орбан да деблокира финансирането за Украйна, съобщава изданието "Европейска правда“.

Туск допълни, че не може да разбере и приеме тази "много странна“ и "много егоистична игра“ на Орбан. Ръководителят на полското правителство добави, че няма място за компромис по украинския въпрос.

"Виктор Орбан трябва да реши дали Унгария е част от нашата общност или не. Това е черно-бяла история. Моята интуиция ми подсказва, че ще намерим някои силни аргументи, за да убедим Орбан в крайна сметка“, увери Туск.

Полският премиер изрази мнение, че в средносрочен план "трябва да мислим повече, може би не за твърди мерки, а за по-ясни последствия“ за Унгария.

"Украинският въпрос е екзистенциален въпрос не само за Полша, но и за всички нас, а позицията на Виктор засяга сигурността. Това е нещо толкова очевидно и в същото време неприемливо, така че трябва да помислим за всички възможни мерки и всички възможни последствия в бъдеще, но може би не днес“, заключи Туск.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Доналд Туск: Европа е уморена, но не от Украйна, а от Орбан (ВИДЕО) - Труд

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!