Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Румен Радев вече запази в Патентно ведомство марката „3 март“, с която ще се яви на избори. ДПС помага!

Би Нюз

Бившият спортен министър Весела Лечева регистрира марката “Движение 3 март”, с което Румен Радев ще се явява на избори. Лечева е изключително близка до президента. Именно BNEWS пръв съобщи как ще се казва президентския проект. Ето какво написахме още на 22 август миналата година и както се вижда, познали сме за всичко. Включително, че бустер на неговия проект ще даде ДПС и именно ДПС ще разбие Сглобката отвътре. В момента атаката се води еднолично от Делян Пеевски и донякъде от верния му паж Кирил Петков, а конфронтацията със Сглобката само вдига рейтинга на Радев, както и на Пеевски, междувпрочем, който иззема територия от „Евроатлантиците“ от жълтите павета, които бледнеят на фона на неговата осанка.

Ето дословно написаното от нас тогава: „ДПС играе троянския кон на Радев в Сглобката и ще я разбие отвътре щом му дойде времето. Лидерите на Движението са в комуникация с Радев и се готвят за коалиционни партньори на неговата партия, както направиха с НДСВ на Царя през 2001.

Към тях ще се включат и много лично разочаровани от безумните действия на Кирил Петков и клякането му в скута на Бойко Борисов. 

Шипка и бутането на Паметника на Съветската армия ще са символните проекти, около които ще се нагнетява напрежение за енергията на новия проект. Радев само печели от вдигането на темата за тях като смяната на 3 март с 24 май. 

Очаква се Румен Радев да засилва конфронтацията си с омразния кабинет по линия на войната в Украйна и ликвидирането на 3 март като национален празник.“

“Движение Трети март“ – такава търговска марка е регистрирана в Патентното ведомство на 5 декември 2023 г. Това установила проверка на „24 часа“ в деня, в който президентът Румен Радев за първи път даде категоричен знак, че нов политически проект около него ще има.

“Алтернативата (на Сглобката) е неизбежна”, даде ясно да се разбере днес Румен Радев. Неслучайно Делян Пеевски атакува фронтално и мъжа на Лечева Сотир Ушев, когото назова поименно заедно с президентските му секретари Копринков и Пламен Узунов.

За президентски проект се говори от доста време, след като миналата година от връх Шипка самият Радев „поведе“ народно движение в защита на националния празник 3 март. Малко след това свързани с държавния глава известни политици и общественици създадоха инициативен комитет, който да събира подписи за референдум за запазване на датата на националния ни празник. Сред тях са евродепутатът Петър Витанов и бившият министър на спорта Весела Лечева.

Именно инициативният комитет „Трети март“ се спряга за основа на бъдещ президентски проект. За това първи в прав текст заговори бившият шеф на Стратегическия съвет на президента проф. Александър Маринов.

Радев за Пеевски: Няма да коментирам г-н Магнитски. Една от най-отблъскващите привички в дребните души е, че подозират своите низости у другите

Документите за регистриране на търговската марка „Движение Трети март“ са подадени на 4 август 2023 г. от Весела Лечева, която преди месец напусна БСП и е сред най-ярките привърженици на Румен Радев. Вижте тук документа.

Марката е запазена за 10 години. А обхвата на дейност на движението е широко разписан – от услуги за политическо набиране на средства и финансово спонсориране, всякакви видове реклама и комуникации, търговска цел, икономическо прогнозиране, проучване на общественото мнение, консултации човешки ресурси и др.

Все по-упорито в политическите среди се говори, че президентският проект ще е факт до месец, а през юни ще се включи с листа на евроизборите.

„Хората са възмутени от схемите, от назначенията, офшорките, провала в европейската ни интеграция, от апартаменти с асансьори и от безотговорно управление. Самата ситуация е такава, че появата на алтернатива е неизбежна“, обясни държавният глава по-рано днес.

Именно като страх от нова партия определи самият Радев днес и цялата „режисирана медийна истерия“ срещу него. „Този хор на страха обедини не само партиите в сглобката, но и малки парламентарни и извънпарламентарни партии, които заедно се чувстват застрашени от ерозията на доверието“, посочи още държавният глава.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Румен Радев вече запази в Патентно ведомство марката "3 март", с която ще се яви на избори. ДПС помага! - Би Нюз - Топ новини от България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!