Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Служителите на ЕЦБ смятат Лагард за лош лидер

Мнозинството от служителите на Европейската централна банка (ЕЦБ), участвали във вътрешно проучване, са дали отрицателна оценка на ръководителя на организацията Кристин Лагард, съобщи Politico, позовавайки се на резултатите от анкетата.

Цялостното представяне на Лагард през първата половина на осемгодишния ѝ мандат е оценено като "лошо" или "много лошо" от 50,6% от анкетираните. В същото време само 20,3% от анкетираните оценяват работата ѝ като "добра" или "много добра".

Президентът на ЕЦБ навлиза твърде дълбоко в политиката и използва институцията, за да стимулира личния си дневен ред, смятат почти една трета от анкетираните, като добавят, че желанието ѝ за обществено внимание не е помогнало на репутацията на централната банка.

В проучването в средата на мандата, проведено в периода 12-22 декември миналата година, са включени отговорите на 1089 от около 4500-те служители на ЕЦБ.

Подобна анкета, проведена за предшественика на Лагард - Марио Драги, в края на мандата му, показа рейтинг на одобрение от 64%.

"Марио Драги беше на разположение на ЕЦБ, докато ЕЦБ изглежда е на разположение на Кристин Лагард", пише един от служителите в коментар към последното проучване.

Освен това няколко респонденти предположиха, че бившият френски финансов министър иска да използва банката като трамплин за връщане в политиката.

Говорителка на ЕЦБ обаче нарече проучването погрешно.

"Президентът и Управителният съвет са напълно фокусирани върху мандата си и прилагат политики в отговор на безпрецедентни събития през последните години като пандемията и войните", заяви тя пред Politico.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Служителите на ЕЦБ смятат Лагард за лош лидер | | Новини от България и Света | 19min.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!