Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Наистина ще трябва да преосноваваме тази държава

Виктор Папазов

Превърнаха и Конституционния съд в карикатура, в чалга съд.

Тези, които го направиха не осъзнават, че отрязаха клона, на който седяха повече от 30 години.

Наистина ще трябва да преосноваваме тази държава.

Преди това ще трябва да я освободим от колониланото робство.

Dimitar Gigov

May be an image of 2 people
May be an image of 2 people and people studying На снимката: Конституционните съдии Б. Белазелков и Д. Атанасова. Въпреки категоричното оспорване на двете кандидатури на Сглобката за конституционни съдии от страна на гражданското общество, на видни учени и специалисти по конституционно право, на Висшият адвокатски съвет, на „Правосъдие за всеки“ и други, Д. Атанасова и Б. Белазелков с Пеевско-депесарски замах и със смутеното съучастие на мнозина от парламентарното мнозинство, станаха членове на КС.
Да им е честито на тях и не толкова на целокупния български народ!
На тях двамата, защото вече ще получават редица привилегии, наред със скромната месечна заплата, надхвърляща 11 000 лева. След приключването на мандата им имат право на пенсиониране, независимо от това дали са навършили пенсионна възраст и без да прекратяват осигуряването си от някъде другаде. Както и на обезщетение от двадесет месечни възнаграждения, които нарастват ежегодно.
Разбира се, един такъв „отворко“ като мен, веднага може да бъде закован с въпроса: Какво точно работят членовете на КС? Признавам си, че не мога да дам точен отговор. Знам, че до Съда има внесени жалби. Но кога ще им дойде времето за разглеждане и произнасяне, никой не казва.
Взимам като пример жалбата на ПП „Възраждане“ до КС относно референдума за отлагане на еврото.
Един напълно законен референдум, събрал невъобразимо много подписи на българските граждани, невъзможни за събиране от която и да е друга политическа партия. И въпреки това, брутално отхвърлен от евроатлантиците в 49-то НС. Без евроатлантиците да имат правото на това.
Жалбата на Възраждане беше внесена миналата година, през лятото. До ден днешен отговор от КС няма! Защо? Ами как тогава обикновеният български гражданин ще приеме „от сърце“ всичките благинки, които получават достопочтенните ни съдии бе, джанъм?

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!