Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Лицемерието на „зелените“: Аналена Бербок си поръчала допълнителен самолет, за да се прибере 3 ч. по-рано


Аналена Бербок, министър на външните работи на Германия

Поредният скандал в Германия с външния министър Аналена Бербок за пореден път показа двойния стандарт при прилагането на „зелените политики“. Те не важат за политиците, които ги измислят и налагат.

ЗАД ЕКОЛОГИЗМА СТОИ КОМУНИЗМА

Докато всички граждани и бизнеси са принудени да търпят последствията от „зелените политики“ с цел намаляване на въглеродните емисии за „спасяване“ на климата, политиците не спазват собствените си ограничения.

Германският външен министър Аналена Бербок беше остро критикувана за използването на допълнителен самолет по време на своя командировка, защото искала да се прибере у дома 3 ч. по-рано, съобщи Bild.

На 25 август 2022 г. тя лети с правителствен самолет Airbus A-340 от Берлин до Рабат, Мароко. Оттам отлита за Дания и каца през нощта. Обратният полет до Берлин е насрочен за 26 август, като самолетът трябва да излети в 18.20 часа. Германското външно министерство обаче заявява пред Министерството на отбраната, че Бербок иска да се прибере у дома три часа по-рано, в 15:30 часа. Пилотите на Airbus A-340 не са допуснати да излетят по това време поради законния период на почивка. Затова от Кьолн излита втори правителствен самолет, който отвежда резервния екипаж в Копенхаген и се връща в Германия празен.

Германското външно министерство потвърди, че делегацията, водена от Бербок, се прибрала в Берлин възможно най-скоро „за последващи срещи на министъра“, посочва „Билд“.

Според изданието е свикана вътрешнопартийна видеоконференция на Зелените за обсъждане на този инцидент, както и е организиран вътрешноправителствен телефонен разговор.

„Типични зелени двойни стандарти: повишаване на данъците върху самолетните билети, проповядване на защита на климата и след това ограничаване на възможността за летене за личен комфорт“, коментира генералният секретар на ХСС Мартин Хубер.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Лицемерието на „зелените“: Аналена Бербок си поръчала допълнителен самолет, за да се прибере 3 ч. по-рано

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!