Следвайте "Буднаера" в Телеграм

В МВР, в КПКОНПИ и в прокуратурата има множество сигнали за Николай Копринков

Прокуратурата повече от две години, откакто датират първите разкрития около Копринков, не е предприемала никакви публични действия

Част от сигналите са по разкрития на гражданско сдружение „Боец“, други са по публикации в електронни сайтове, обвързващи името на бившия кмет на с. Труд с различни скандални разкрития

Автор:
Епицентър.бг

В МВР, Антикорупционната комисия и прокуратурата има множество сигнали за секретаря на президента Николай Копринков, потвърди пред Епицентър.бг източник от службите в отговор на наше запитване. 

Част от сигналите са по разкрития на гражданско сдружение „Боец“, други са по публикации в електронни сайтове, обвързващи името на бившия кмет на с. Труд с различни скандални практики. 

Първите подадени сигнали са от преди две години, масивът за Копринков е набъбнал в последната година, но няма движение по преписките, разкираха нашите източници. Обяснението - по време на служебните правителства, назначени от Радев, никой не е допускал да са работи на тези сигнали.

За момента няма яснота докъде са стигнали проверките, но е факт, че прокуратурата повече от две години, откакто са попадени първите разкрития около Копринков, не е предприемала никакви публични действия, свързани с него, нито са оповестявани данни – дали и какво е проверявано. 

Вероятно това е причината и в парламента усилено да се говори за умишленото покриване на разследванията срещу секретаря по вътрешна политика на президента Румен Радев.  

В последните 2-3 години в медиите излизаха десетки факти, много разследвания за паричните практики, които се вихрят под крилото на държавния глава, но никога те не стигаха до националните институции, които да ги проверят.

Вчера председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски директно заяви.
 “Събрал достатъчно средства за двете години, корупционният кръг с неговите съветници около него е чудовищен. Къде потъна „Пътят за Копринката“, къде потъна Сотир Ушев, кой е касиерът? Това са много въпроси. Ако имаме прокуратура, да ги зададе. Президентът трябва да спре да тъне в комфорт, трябва да излезе и да отговори. За мен прожекторът трябва да свети към Президентството - една тъмна институция пълна с много кеш”.

Така Пеевски, вече от пиедестала на парламента, изрече това, което се мълви - паролата, с която са били изнудвани бизнесмени, е "пари кеш".

За "Пътя на Копринката" от две години говори и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. “Контрабандата в страната в момента е достигнала чудовищни нива. 
Парите за пенсии се пренасочиха село Труд по Пътя на Копринката”, каза на 9 октомври 2021 година Борисов, който очевидно  визираше именно Копринков.

Борисов издаде тогава още подробности за Пътя на Копринката.
Това скандално изказване не беше последвано нито от сезиране на прокуратурата, нито предизвика интереса на МВР.
 

Днес Борисов го повтори. 

А Нинова настоя Сарафов да започне разпити. „Аз си мисля, че г-н Пеевски е добре информиран човек, вероятно има и доказателства за това, което говори. Не мисля, че иначе би тръгнал с такава атака. Така че да ги дава и да говорят - и Сарафов, и той”.

На ход е прокуратурата.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: В МВР, в КПКОНПИ и в прокуратурата има множество сигнали за Николай Копринков

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!