Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Фермерски протест пламна и в Брюксел

В сряда земеделските производители проведоха демонстрации пред Европейския парламент в Брюксел, докато на континента се разпространяват протести срещу законодателството в областта на околната среда и други проблеми, съобщава Euronews.

Въпреки че събитието беше по-малко по размер в сравнение с подобни демонстрации, наблюдавани наскоро в Германия, Франция и Румъния, присъствието на шепа членове на Европейския парламент (ЕП) от крайнодесни групи сигнализира, че недоволството на фермерите определя политическия дневен ред, пишат от Euronews.

Демонстрантите изразиха нарастващото си недоволство от водещите политики на ЕС в областта на Зелената сделка, както и от споразуменията за свободна търговия с трети страни, като посочиха, че това вреди на техните пазари и доходи.

Във Франция фермерите блокираха главни пътища през последните дни в знак на протест срещу екологичните разпоредби на правителството и нарастващите разходи за енергия. Подобни демонстрации бяха наблюдавани в Румъния и Германия, където фермерите призовават за по-ниски данъци и по-справедливи субсидии.

Хорхе Буксаде, испански евродепутат от дясната група на Европейските консерватори и реформисти (ECR), заяви, че тяхното „политическо убеждение“ е да помагат на европейските фермери.

„Гласувахме против Общата селскостопанска политика, която доведе до намаляване на помощта, която нашите фермери заслужават“, обясни той, добавяйки, че дясноцентристката Европейска народна партия (ЕНП) се възползва от недоволството на фермерите от „чистия интерес“ и за печелене на политически точки.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Фермерски протест пламна и в Брюксел

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!