Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Не е ВИЦ! Турски изтребители ще пазят небето ни (от руснаците), реши правителството


F-16 Fighting Falcon на турските военновъздушни сили. Снимка: МО на Турция

Правителството одобри Меморандум за разбирателство между България и Турция за презгранични операции за охрана на въздушното пространство, съобщи пресслужбата на Министерския съвет.

През юни България изпрати искане до Атина гръцки изтребителида пазят въздушното ни пространство. Страната ни подаде искане чрез НАТО за тримесечно наблюдение на българското въздушно пространство в рамките на мисията на НАТО Air Policing.

Презграничните операции за охрана на въздушното пространство се провеждат от дежурни изтребители на една държава във въздушното пространство на съседна държава на основата на сключен Меморандум за разбирателство между правителствата на двете страни членки на НАТО. България е подписала Меморандуми за разбирателство и провежда такива презгранични операции по охрана на въздушното пространство с Румъния и Гърция, се казва в съобщението на Министерския съвет.

В Меморандума за разбирателство между правителството на България и Турция се определят правата, отговорностите и задълженията на страните, както и основните принципи, процедури и условия за провеждане на презгранични операции за охрана на въздушното пространство на двете държави.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Турски изтребители ще пазят небето ни, реши правителството

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!