Тъщата удушвач - дипломат, щерката - активистка от ПП


Ето за какво били маските: Красимира и дъщеря Габриела криеха лицата с медицински маски и качулки, докато ги водеха под конвой в коридорите на съда.

Мъж убит при домашно насилие, джендърите си мълчат

Съдът остави в ареста 54-годишната Красимира Трифонова, но пусна дъщерята да си гледа бебето

От МВР не потвърждават за сицилианска примка

Тъщата, която удуши зетя си, е дипломат с близо 30-годишен стаж във Външно министерство, а дъщеря ѝ е активистка на ПП. Двете са обвинени за убийството на 44-годишния съпруг Пейо Пеев, но никой от джендърите не излезе да протестира срещу поредния случай на домашно насилие. Най-вероятно не им пасва на Истанбулската конвенция, коментираха вчера юристи и психолози пред “Труд news”.

Късно вечерта в понеделник състав на Софийския градски съд наложи постоянен арест на 54-годишната Красимира Трифонова, 33-годишната ѝ дъщеря Габриела Славова-Пеева бе пуснато под домашен арест, тъй като има 2 деца, второто е още пеленаче и трябва да се грижи за тях. Заседанието се гледа при закрити врата, като магистратите решиха това, не защото майката е публична личност, а за да не бъдат разгласени интимни подробности за връзката между заподозрените за убийството и загиналия мъж.

Както писа “Труд news”, тялото на Пейо Пеев бе открито в автомобила му край пътя към хижа “Алеко” на Витоша. Мъжът е бил удушен, правени са опити тялото му и колата да бъдат запалени. За престъплението бяха задържани Красимира и Габриела. Пейо има 6-годишно дете от Габриела, а жената е родила и 4-месечен син, но вече била бременна, когато сключила брак с Пейо, като най-вероятно второто дете не е от него.

Според криминалисти в петък Пейо е бил извикан на среща от двете пред блока на улица “Елемаг” в кв. “Изгрев”, където има блокове, населени с бивши и настоящи служители на Външно. Когато мъжът паркирал автомобила си, тъщата седнала на задната седалка, а съпругата до него. Избухнал тежък спор на тема бащинство, тогава Красимира стиснала шията на Пейо, а Габриела се нахвърлила върху него, за да сломи опитите му за съпротива, попречила му да отвори и вратата. Криминалисти от МВР категорично отказаха да потвърдят дали Красимира е удушила жертвата със сицилианска примка, като писаха множество сайтове. Тази информация обаче е важна, защото ако е имало подготвена примка, тъщата и дъщерята може да получат по-висока присъда, защото убийството е било планирано, но ако Пейо е удушен с голи ръце, тогава защитната версия на двете е, че всичко се случило спонтанно, могат да твърдят, че са били заплашвани, изпаднали са в състояние на афект и т. н., обясниха юристи по наказателни дела.

Работи в община Бургас, имала мерак за Спортното министерство 

Габриела - активистка на ПП от „Харвардската школа“ на Кирчо и Асенчо

Баба ѝ живее в Черноморец

Снимка на Габриела Славова от 2021 г. от плаката с лицата на “Продължаваме промяната” в Бургас.

Мария Кехайова,
Труд news, Бургас

33-годишната Габриела Славова-Пеева работи в Община Бургас от 2020 г., но от около една година е в майчинство, разказаха нейни колеги пред “Труд news”. При постъпването си преди няколко години тя била представена в кметството като много добра млада специалистка, завършила в Холандия, владееща няколко езика. Спечелила конкурс и била назначена в отдел “Превенции и младежки политики”. Занимавала се с изготвяне на европроекти.

Габриела иначе си е от София, но имала баба в курорта Черноморец и според колегите ѝ живеела повече при нея, а не под наем в Бургас. Ходила на курсове в т. нар. “Харвардска школа”, водени от Кирил Петков и Асен Василев и затова станала активистка на “Продължаваме промяната”. При постъпването ѝ в Общината подава декларация за имущество и интереси в КПКОНПИ, в която пише, че е член на управителните съвети на две организации с нестопанска цел - Сдружение “Възраждане за България” и Фондация “Антикорупционен институт”. Имала е и фирма “Интербиоресурси” ЕООД, която вече е закрита.

За едни от изборите през 2021 година Габриела Славова е кандидат за депутат от листата на “Продължаваме промяната”. “Не бях съгласен да е в листата, след като работи в общината”, разкри Константин Бачийски, който е депутат от ПП и тогава е бил водач на листата им. Двамата били в обтегнати отношения, разказват техни познати.

Габриела се представяла навсякъде като самотна майка, твърдяла, че е с големи връзки.

Докато е в майчинство в София, Габриела ходила да търси работа в Министерството на младежта и спорта, където се представяла за голям специалист. От министерството потвърдиха, че е имало такава среща с нея, но не е била обсъждано назначаването ѝ.

Заради нея закриват българската мисия в Тайланд през 2010 г.

Красимира - от телефонистка във Външно до сексуално тормозен консул 

Жалбите ѝ се оказват доноси

Снимка на Красимира Трифонова като изпълняващ длъжността български посланик в Тайланд през 2008 г.

“Красимира и щерка ѝ са доста амбициозни. Готови да минат през трупове, в дословен смисъл. Почерниха живота на не един и двама мъже. Познавам Красимира Трифонова от доста години. Това е някогашната ни телефонистка, която след приключен 3-месечен курс през 2004 година става консул... сещате се по какъв начин. Това е човек, който драпаше със зъби и нокти да се домогне до пост в някое посолство, предоставиха ѝ опция, само че тя я пропиля. Лакомията и и жаждата за власт нямат край. Във Външно към момента се носят митове за половите ѝ подвизи и умения”, разказват наши дипломати, пожелали анонимност.

Най-големият скандал на фамозната Красимира избухва през 2010 г. в българската мисия в Тайланд. Брюнетката, тогава 40-годишна консулка, пише серия от доноси срещу назначения през 2008 г. посланик Камен Величков - уважаван дипломат, бивш съветник на президентите Желю Желев и Петър Стоянов. Трифонова твърди, че Величков се напива и я подлага на сексуален тормоз още от идването си в посолството. Обвинява за същите грехове и временно управляващия мисията Владислав Спасов. А истинската причина е, че консулката прекарва дълго време като изпълняващ длъжността посланик, постът ѝ харесва и тя иска да премахне конкурентите.

Външният министър по ново време Николай Младенов назначава проверка по сигналите на Трифонова, а инспекторите се оплакват, че през цялото време са подложени на натиск от тази жена, която ги ругае, че работят в защита на Величков. Така или иначе, след проверката Младенов решава да закрие българското посолство в Тайланд с мотива за липса на средства.

Жалбите на Трифонова за сексуално посегателство на работното място, се гледат от Комисията за защита от дискриминация, която през 2011 г. категорично стига до решението, че оплакванията на консула от двамата ѝ началници са “неоснователни и недоказани”.

Върнал се от Германия, за да има семейство и деца

Приятели правят панихида за Пейо в Манхайм

Тъщата искала по-специален зет

Пейо Пеев учил за авиоинженер в Германия и имал бъдеще в тази професия, но предпочел да се върне у нас, за да има семейство и деца.

Снимка Пейо Пеев на излет на връх Мальовица.

“В неделя в църквата в Манхайм, в която свещеникът е българин, ще направим панихида. Ще се съберем приятели. Който иска да дойде и да си спомним за Пейчо, нека да заповяда!” Това каза вчера Лора Минева, приятелка и състудентка на убития Пейо Пеев в Германия, където той е учил за авиоинженер.

“Сигурна съм, че няма да намерите човек, който да каже нещо лошо за Пейо, защото той бе изключително фин, интелигентен и добър човек. Единственото нещо, което искаше, бе да има семейство и деца, затова и не остана в Германия”, разказа Лора Минева по Нова тв. Тя се чувала често с Пейо и знаела за семейните му проблеми и за нея мъжът е станал жертва на домашно насилие, защото заради натиск от тъщата, Габриела не му давала да си вижда детето.

“Казвала му, че заслужава по-добро бъдеще. Знаех за тъщата Красимира Трифонова, че живее в чужбина. Основният ѝ аргумент бе, че ако той има права над детето, дъщеря ѝ няма свободно да пътува, а иска Габриела да ходи там често с детето. Той се бори дълго, за да бъде вписан като баща на детето, защото в един момент с Габриела се разделиха. През цялото време обаче той искаше да може да вижда детето, водеше дълга битка, за да може да го припознае детето и да има някакви контакти с него”, разказа Лора. И добави: “Представях си, че майката е доста обсебваща. Явно иска нещо специално като зет за дъщеря си”, заяви опечалената приятелка на Пейо. Нейният съпруг в Германия е лекар и ѝ е обяснил, че е много трудно да се удуши човек и такова убийство става бавно и по изключително мъчителен начин. “Това са хора, които не трябва да бъдат сред обществото”, каза още Лора Минева.

Бившият депутат от ПП Велико Минков: Аз съм баща на второто дете на Габриела

Велико Минев, депутат в 47-ото Народно събрание от листата на “Продължаваме промяната” в Русе.

“Четиримесечното дете на Габриела Славова е мой син, убеден съм в това. Не съм го виждал, не знам къде е. С майката не съм се чувал”, каза вчера бившият депутат от “Продължаваме Промяната” в 47-ото Народно събрание Велико Минков от Русе.
Мъжът се чувства жертва на измама от страна на Габриела, с която имали връзка, тя забременяла от него, но около 4-ия, 5-ия месец изведнъж го зарязала без никакви обяснения. Най-вероятно по съвет на юристи тогава Габриела отново се свързала с предишния си приятел Пейо и го убедила да сключат брак. Говори се, че му е казала, че това ѝ е нужно, за да постъпи след майчинството на дипломатическа работа в чужбина, за която се изисква да е омъжена. Прилъгала го също и с това, че ще може да вижда по-често 6-годишното дете, на което наистина е баща. Но истинската ѝ цел била явно е била да не може Велико Минков да има претенции за бащинство, когато се роди бебето. Точно тези спорове около бащинството на новородения Кристиян са в основата на убийството Пейо, извършено от тъщата с помощта на дъщеря ѝ, смятат криминалистите.

Вчера Пламен Борисов, адвокат на Минков, разпространи във фейсбук своя позиция, в която заявява: “по силата на презумпцията за бащинство покойният г-н Пейо Пеев е станал баща на малкия Кристиян заради качеството си на съпруг на майката г-жа Габриела Славова. Г-н Велико Минков е завел гражданско дело №1568/2023 г. за установяване на произхода на сина си Кристиян пред Бургаския окръжен съд. Исковата молба е предявена още преди детето да се роди, след като г-н Минков, при опита си да припознае детето, разбира, че припознаването не може да бъде признато, защото дни преди подаването на декларацията за припознаване, майката на детето е сключила граждански брак с (вече покойния) г-н Пейо Пеев, от когото има друго по-голяма дете”, посочва адвокатът.

Ботьо Ботев, бивш шеф на отдел “Убийства”: Странно е как две жени преодоляват съпротивата на един мъж

“За мен най-вероятно се касае за инцидентен случай, непланирано убийство. Нещо е възникнало между тях именно в тази вечер, което е било плод на създадени взаимоотношения доста време преди това. Аз, както и много други хора, не си обясняваме и ни е странно как две жени ще съумеят да преборят съпротивата на един мъж. Трудно е да се правят изводи на този етап, тъй като все още всичко е в самото начало на разследването. Най-важното е как това ще се отрази на отглеждането на тези две деца”. Това каза вчера пред БНТ Ботьо Ботев, дългогодишен шеф на отдел “Убийства” в Дирекция на полицията. Той обясни, че има голяма разлика между подобно убийство и поръчковите убийства, които се подготвят дълго, жертвите биват следени, участват непознати хора, а и мотивите често са свързани с неща, известни на много тесен кръг около поръчителя и загиналия.

“При битовите убийства мотивът е ясен, хората, които взаимодействат, също са ясни. Още от самия сигнал, който се подава при такова престъпление, веднага може да се направи ориентация, че този случай леко ще се разкрие, макар и да има прикривания на някои неща”, добави криминалистът.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Тъщата удушвач - дипломат, щерката - активистка от ПП - Труд

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!