Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Калина Андролова: Радев ще свърши с отстраняване от длъжност. Страстта по парите го довърши!

Той беше инструментализиран за целите на опозицията срещу Нинова и употребен подобаващо в игра, която не беше неговата

Калина Андролова, Фейсбук 

Пеевски говори за чудовищна корупция в президентството, което тъне „в кеш“, и поставя въпросите за Копринката, Сотир Ушев, кой е касиерът и пр.

Аз съм критик на Радев много отдавна най-вече защото още от самото начало се виждаше, че този човек е обграден от потресаващо деинтелектулизирани елементи, които съзнателно и несъзнателно подготвят неговата политическа разруха. Всички сме свидетели как „президентчето“ (както го наричат тези, които си назначаваха на воля хора в служебните му кабинети и му даваха политически акъли) загуби ВСИЧКО, заради неспособност да подбира, разпознава, оценява хората, които прибираше около себе си. 

Той беше инструментализиран за целите на опозицията срещу Нинова и употребен подобаващо в игра, която не беше неговата. Беше употребен и за целите на олигархичната война, но не успя да усвои плодовете на революцията, за да си гарантира свой политически напредък.

Защото нямаше умен екип! Тъкмо обратното. Не сме виждали по-голяма пързалка от тази, по която ПП го пуснаха да се пързаля. Неблагодарно и грубо! Радев се разби в плитчините на глупостта, връзкарството, алчността и самозабравата от властта. 

И сега в момента, Радев вече не е обект на тези, срещу които уж се бореше. Той е обект на друга външна стратегия, а нашите тук са само изпълнители, които трябва да го приключат.

Радев ще свърши с отстраняване от длъжност и основанията ще започнат от корупция на най-близките му хора. Успехът на този свят не зависи само от един тип умение, дали си умен, талантлив, войнствен, силен и т.н. Светът е прекалено сложен и успехът зависи от способността да се свързваш с околните, да създаваш интелигентен екип, да си добър психолог, да си щедър. Грешките са страхотно нещо. Те са нашият учител. Ако обаче не научаваш нищо от грешките си, логично си обречен на импийчмънт.

Политическото IQ е мерна единица за способността на човек да създава партиен ресурс и да разбира тъканта на политическите процеси, да избира хора, да ги изважда отпред, да им дава възможности. Кои са хората на Радев през всичките тези години?

Копринката с прочутите взятки, "ще ти направя договор за един милион, но искам 500 хиляди напред". Може да си много умен в която и да е друга област, и напълно неадекватен в политиката. Политиката е психология и война. Въпреки че винаги съм критикувала Радев, в момента малко го съжалявам. Страстта по парите го довърши. Когато го отстранят, ще бъде необратимо късно за него да прави партия, да се състезава на друг по-сложен, по-опасен тепих. Няма да го има топлото президентство и гарантираните партийни гласове на БСП! Тъкмо обратното, ще започне с един кош загуби.

Опитът на Радев сега да лансира лидерство на Петър Витанов е напълно смехотворен и ще бъде поредният провал с гръм и трясък. Поредната задънена улица. Имам чувството, че някой нарочно върти Радев в кръг с тези идеи за нефелни партийни проекти, докато му се завие свят. Не знам кой наистина съветва Радев, но който и да е, безспорно не става дори за кафепиене, камо ли за изработване на стратегически и тактически политически идеи.

Президентът Радев тепърва ще разбира, че всички, които ядоха и пиха с огромни шепи от неговите служебните кабинети, ще забравят на мига, че съществува, когато започне да слиза надолу. Това е ключова истина в живота. Винаги слизаш сам. И колкото по-надолу, толкова по-сам. Всичко е раздадено, изпито, пропиляно.

След битката при Фарсала Помпей Велики е трябвало да потърси убежище в Египет. Там го убили приближените на малолетния цар Птолемей, за да получат благоволението на Цезар. Помпей, покорителят на половината свят и велик пълководец, се е оказал жалък просяк за милост при това не пред египетския цар, а пред неговите слуги. Историята на древния Рим е невероятно поучителна. Съветвам Радев да прочете как приключва Първия триумвират, когато през 53 г. пр. н.е. Крас е убит, а Помпей и Цезар започват война помежду си за властта. И тогава сенатът лишава Гай Юлий Цезар от неговите пълномощия...

Само че не всеки може да е Цезар, някои са сродни души и компетентности на Копринката, бау, бау и мяу, мяу.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Калина Андролова: Радев ще свърши с отстраняване от длъжност. Страстта по парите го довърши!

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!