Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Джон Макенроу: Тенисът на Джокович е абсолютна лудост, която не сме виждали досега

Автор: Христина Колева

Новак Джокович ще играе 12-ти полуфинал на Откритото първенство на Австралия, след като победи Тейлър Фриц с 3:1 и е една крачка по-близо до своята 12-а титла в турнира. Фриц беше трудно предизвикателство, защото играеше мача на кариерата си, но дори това не му беше достатъчно, за да спечели повече от един сет срещу Джокович.
Затова след двубоя беше впечатлен дори Джон Макенроу, който като експерт-консултант на Eurosport посочи, че Новак е докарал нивото на тениса до пълна лудост, каквато не е имало досега.

- Първо трябва да поздравя Новак, в началото неговият процент на сервис беше 20, но накрая той имаше много аса и добри сервиси, докато Фриц сервираше добре през целия мач, имаше няколко големи удара. Но все пак по време на този мач, въпреки че спаси 15 пробива, той беше под постоянно напрежение. Новак се опита да играе по различен начин, вариациите излязоха на преден план. Новак взе всичко под контрол. Той направи всичко необходимо, за да спечели този мач. Изключителен човек, който играе на това ниво на 36 години, гладът му за победи е невероятен. Знаех, че може да бъде на това ниво, но това е лудост, абсолютна лудост е нивото на тениса му, нещо, което не сме виждали досега - каза Макенроу, цитиран от сръбския ветсник "Телеграф". 

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Джон Макенроу: Тенисът на Джокович е абсолютна лудост, която не сме виждали досега - Труд

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!