Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Новият охранител №1 на границите на ЕС: Няма да отблъскваме незаконните имигранти

Новият ръководител на Frontex, агенцията на Европейския съюз, натоварена с охраната на границите, призова за отваряне на границите и обеща да успокои левите активисти, подкрепящи масовата миграция, предава Modernity.

Ханс Лайтенс, който трябва да поеме позицията от 1 март, даде пресконференция, на която заяви, че граничните служители на Frontex няма да участват в „отблъскване“ на нелегални имигранти.

В отделно интервю за Welt am Sonntag Лейтенс също изрази мнение, което би трябвало да е напълно неприемливо за ръководител на гранична агенция.

„Нищо не може да спре хората да пресичат граница, нито стена, нито ограда, нито море, нито река“, заяви Лайтенс, което е странно изявление, като се има предвид, че това е единствената му работа, подчертава Modernity.

Ръководителят на Frontex по същество признава, че ролята му е да следи за пълното премахване на европейските граници, като се преструва, че ги охранява, се казва в материала.

Новият ръководител обеща повече прозрачност и заяви, че „не е от директорите, които ще изградят ограда около Frontex… Искам да отворя вратите“, като посочи, че ще се вслуша във всички опасения, изразени от леви активисти относно дейността на Frontex.

Предвид нарастващия успех на политическата партия „Алтернатива за Германия“, германското правителство е принудено да предприеме стъпки за затягане на граничния контрол, следвайки тези на Швеция и Дания.

Въпреки това, като се има предвид, че човекът, който отговаря за цялата гранична политика на Европейския съюз, е по същество ляв активист за отворени граници, те могат да се сблъскат с известни затруднения, завършва материалът.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Новият охранител №1 на границите на ЕС: Няма да отблъскваме незаконните имигранти

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!