Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Федерален министър от ХДС: „Демократично“ е да се забрани „Алтернатива за Германия“

Министър-председателят на германската провинция Шлезвиг-Холщайн Даниел Гюнтер от Християно-демократическия съюз (ХДС) подкрепя забраната на анти-глобалистката Алтернатива за Германия (АзГ) – втората по популярност партия в Германия и основен конкурент на ХДС – като заявява, че не трябва да се допуска гражданите да гласуват за партията, пише The European Conservative.

Коментарите на министъра, който управлява най-северната германска провинция от 2017 г. заедно с ляво-либералната партия на „Зелените“, бяха направени в интервю за берлинското списание за политика и култура Cicero, публикувано през уикенда.

Неговите изявления за потенциална забрана идват въпреки проучванията на общественото мнение, които показват, че почти половината от всички германски граждани (47%) биха намерили за приемливо, ако АзГ стане коалиционен партньор в бъдещите правителства на държавно ниво, отбелязва The European Conservative.

Антидемократичните коментари на Гюнтер изненадаха интервюиращия Даниел Гребер, който в социалната мрежа „X“ сподели, че е „доста учуден от разбирането за демокрация на политика от ХДС“.

Утвърдените глобалистки „демократи“ в Германия в ляво и в дясно, както ги нарича Гюнтер, трябва „сега да поемат своята отговорност и да променят курса спрямо АзГ“.

„Твърде дълго приемахме, че една немалка част от нашето население иска да изрази своя протест, като гласува за АзГ. Не бива да толерираме хора, които гласуват за такава партия в знак на протест“, заявява още Гюнтер.

АзГ, твърди Гюнтер в интервюто за списанието, е „опасна в своите структури, голяма част от партията иска да премахне демокрацията ни“. Поради тази причина министър-президентът от ХДС изрази мнението, че изпитва „голяма симпатия към започването на процедура за забрана на [АзГ]“, която трябва да бъде „внимателно подготвена от федералното правителство“.

Главният редактор на икономическата рубрика на списание „Cicero“ Гребер леко се отдръпна и попита министър-прeзидента дали е „демократично, ако правителствените партии искат да забранят опозиционна партия, която според предизборните проучвания има над 30% подкрепа в някои федерални провинции“.

Политикът от ХДС отговори: „Ако една партия има антиконституционна ориентация, ако е екстремистка и следователно отхвърля нашия основан на свобода и демокрация ред, и иска активно и войнствено да прилага тази позиция, тогава мисля, че е правилно да се дебатира забраната й. ”

В коментара, даден пред The European Conservative относно последния призив за забрана на АзГ, баварският депутат Петр Бистрон, който е говорител на партията по въпроси за външната политика, не пести думи. „Последният германски канцлер, който забрани демократична партия, беше Адолф Хитлер. Всички онези, които сега се опитват да забранят AзГ, следват неговите стъпки“, заявява той.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Федерален министър от ХДС: „Демократично“ е да се забрани "Алтернатива за Германия"

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!