Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ето колко печелят на час най-богатите в света! Числото е изумително и само Лорер ги доближава!

Би Нюз

От 2020 година петимата най-богати хора в света са удвоили общото си състояние до 869 милиарда долара със скорост 14 милиона долара в час. 14 000 000 на всеки 60 минути за Уорън Бъфет, Илон Мъск и Джеф Безос. Малко след тях в класацията е нашият Лорер от Продължаваме Промяната.

Това е малко повече от печалбата на имотнияъ брокер на властта Даниел Лорер, който печели по 1,5 милиона ( 1 500 000) годишно!

През същото време почти 5 милиарда души са обеднели. Ако се запази тази тенденция, след десетилетие ще се появи първият трилионер, а бедността ще може бъде елиминирана чак след 229 години.
„Оксфам“: Петимата най-големи богаташи в света са удвоили състоянието си от 2020 г.
Това са част от изводите в доклада „Неравенства ООД“ на неправителствената огранизация „Оксфам“. Традиционно по повод годишните срещи на Световния икономически форум тя обръща внимание на неравното разпределение на благата. Политическите и бизнес лидерите – най-богатите и влиятелни хора – се събраха тази седмица в швейцарския курорт Давос, за да изложат визиите си за бъдещето. Те включват решения на най-големите световни проблеми – от войните, през биологичните заплахи и климатичните промени, до обществените разделения.

Новината съобщи пред БНР Мат Лоусън – главен политически съветник на „Оксфам“ по въпросите на неравенствата.

„Не виждаме неравенството да е голяма тема в Давос тази година. Опитват се да говорят за всичко останало. Популярни теми като политическата поляризация или влиянието на инфлацията върху заплатите имат очевидна връзка с неравното разпределение на икономическите блага, но за него не се говори. Това не е изненада за нас. Да искаш от милиардери да разрешат въпроса с неравенствата е като да искаш от подпалвач да стане пожарникар. Тези властни хора са проблемът, а не решението“, изтъква Лоусън.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Ето колко печелят на час най-богатите в света! Числото е изумително и само Лорер ги доближава! - Би Нюз - Топ новини от България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!