Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Асен Василев прави бизнес под крилото на уличен бос, оцелял след 150 убийства!

Би Нюз

Опасни връзки във властта. Навсякъде има мафия, но у нас мафията си има държава.

Асен Василев е правил бизнес във офис сградата на простреляния на два пъти подземен бос Киро Японеца.

Опасните връзки на Асен Василев с Киро Японеца, кратък очерк:

автор Гритор Лилов

„150 убийства и един оцелял“.
Това беше книгата, която се готвеше да напише Кирил Сотиров Кирилов.
Неточно заглавие – двама оцелели!
Вторият е Януш Кирилов Кирилов – сина му.
Покушенията срещу двамата са много. Знаят се четири, нашумяха две – онова на 12 юни 2003 г. и онова на 9 април 2015. От тях Кирилов още носи куршум в главата си. Сега освен бизнесмен се води и като пастор.
„Бих оглавил партията на Христос, но не да влизаме в парламента, а да влезем всички в Царството Небесно“ – думите са от негово интервю.

А знаете ли кой е този Кирил Сотиров Кирилов?
Той е популярен като Киро Японеца.
През 2001 г. вътрешният министър Георги Петканов нарече Японеца един от водещите български наркотрафиканти. Не беше изненадващо, че спря дотам и повече не продължи.
Не е изненадващо, че за тези години никой не успя да намери доказателства за някакви си наркодела на този иначе почтен бизнесмен. Иначе е със забрана да влиза на територията на САЩ. Твърди се, че е бил дясна ръка на Кръстника – Иво Карамански. В приятелски разговор и по невнимание спор през 1999 г. неволно е е прострелял Алексей Петров- Трактора, както твърдеше убитата наскоро бивша барета. Имал е бизнес със застреляния на осторв Аруба световен наркотрафикант и перач на мръсни пари Поли Пантев – тогава № 1 у нас в този бизнес.

А това, което виждате на скрийншотите, са някои делови взаимоотношения от 2015 г и следващи години между Асен Василев – финансов министър и Японеца.

По-рано днес по БНТ Асен Василев получи нов удар от приятелски огън по повод имотните си далавери с Кралица Винетка. „Пълна прозрачност по тези сделки би било лекарството, които би обезвредило всякакви евентуални бомби“, коментира Владислав Панев, зам.-председател на ПП-ДБ, в предаването „Денят започва с Георги Любенов“ на БНТ.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Асен Василев прави бизнес под крилото на уличен бос, оцелял след 150 убийства! - Би Нюз - Топ новини от България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!