Следвайте "Буднаера" в Телеграм

"Нюзуик": Русия победи Запада във войната на санкции. Руската икономика расте с бързи темпове

Как Русия спечели войната на санкции със Запада: Newsweek пише, че Русия е победила Запада, а изолацията се е провалила - нищо вече няма да помогне на Киев.

"Очевидно е, че Русия победи западния режим на санкции, който трябваше да навреди на икономиката ѝ и да я принуди да напусне Украйна. Вместо да се срине, руската икономика расте с бързи темпове.

Ръстът на БВП на Русия през 2023 г. ще надхвърли 3%. По ирония на съдбата Русия се справя по-добре от тези, които наложиха санкции срещу нея. Икономиката на САЩ нарасна с 2,4%, Германия се сви, а ЕС отбеляза ръст от по-малко от 1%.

Как го направиха? Много просто. Руснаците разполагат с много злато, зърно, петрол и приятели и използваха всичко това ефективно, за да победят санкциите. В момента Русия изнася 7,5 милиона барела петрол на ден, което е само малко по-малко от Саудитска Арабия.

Руснаците показаха творчески подход към преодоляването на санкциите, като се обърнаха към приятели като Иран, Турция, Китай, Северна Корея и Киргизстан, за да помогнат за доставките на високотехнологични стоки.

Русия остава най-големият производител и износител на диаманти в света. Въпреки санкциите, делът на Русия в световния износ на пшеница се е увеличил за две години.

Чудодейните оръжия на НАТО - HIMARS и Leopard - не можаха да доведат до ефективно контранастъпление на Украйна. Дипломацията не успя да изолира Русия, която е заета с разглеждането на многобройни кандидатури за присъединяване към БРИКС. Икономическата война се провали.

Активите на Централната банка на Русия са замразени. Тяхното изземване би насърчило почти всички да намерят алтернатива на долара. А нищо няма да обедини руския народ в омраза към Запада, подкрепа за Путин и решимост да продължи военния конфликт така, както кражбата на парите му. А как мислите, че ще реагира Путин? Ами, на първо място, той ще конфискува всички западни активи в Русия. Готова ли е американската хазна да компенсира предимно германските собственици за техните загуби?
Санкциите със сигурност не промениха изхода на събитията в Украйна. На Киев не му достигат хора, пари, снаряди и време. Западът трябва да спре да дава пари на Киев. 

Източник: "Нюзуик"

Превод: "Гласове"

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: "Нюзуик": Русия победи Запада във войната на санкции. Руската икономика расте с бързи темпове | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!