Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Президентът на Аржентина унижи световния политически елит в Давос с унищожителна реч

Виктор Блъсков

Хавиер Милеи изпълни мечтите на стотици милиони от цял свят - да отиде пред глобалния елит на Световния икономически форум в Давос и да каже на Клаус Шваб и неговите глобалисти в лицето: “В опит да наложите социализма си заменихте класовата борба с измислена борба между мъжете и жените. Наложихте този феминизъм, който вреди на всички. Измислихте борбата между човек и природата с климатичната, зелена истерия. Направихте това с контрол не на производството, а чрез контрол на медиите, университетите и културата. Това е провал, води само до бедност и все повече от нас се борят против този нов социализъм, който налагате”.

Завършекът на президента на Аржентина също бе особено ефектен: “До всички, които слушат това - не позволявайте да ви плашат някакви бюрократи и политици-паразити, не се предавайте, вие сте героите и Аржентина е ваш съюзник. Благодаря ви и да живее свободата, по дяволите!”

Не, това не е преувеличение, това наистина бяха негови думи. Речта все още е достъпна, макар коментарите да не са позволени, поради масовата подкрепа за Милеи и подигравки срещу глобалистите.

Започвайки речта си с това как западният свят е пред смъртна опасност и за това са виновни социалистите, той ясно намекна, че става въпрос за тези в стаята - които или са заблудени, или искат да станат част от привилегированата класа начело на социалистическия свят. Обвини ги, че в опита си да се борят срещу свободата и пазара те увеличават само бедността. Социализмът, обясни той, не е вече това, което сме свикнали да свързваме с него - а просто опит да се ограничи свободата и политическият елит да се разпорежда със собствеността на хората. 

Макар Световният икономически форум да е вече известен, за който не е запознат с него - това е най-голямото събрание на политически лидери в света. На него участват Володимир Зеленски, Урсула фон дер Лейен, Еманюел Макрон, Антъни Блинкен (държавният секретар на САЩ), премиерът на Китай и десетки други. Събранието се прочу през последните години със своите рекламни материали и клипове, в които предлага свят, в който хората нямат право на собственост, а всичко се контролира от глобалистки фирми и елита. Именно на тях Милеи каза, че тези идеи водят до бедност и провал.

Гостите дори не се бяха окопитили, когато Милеи почна да вади шокираща статистика след шокираща статистика - как БВП на света в цялата ни позната история едвам е мърдало, преди да се установи капитализмът на свободния пазар. Ясни статистики, как движението на социализма води до бедност. Как точно това, което те правят, е против просперитета. Как обричат света на стагнация.

Пред тълпата от глобалисти Милеи пусна една от атомните бомби в своята реч - данъците са кражба. Държавите събират данъците чрез принуда, следователно колкото по-високи са данъците, толкова по-малко свобода. Либертарианската идея как държавата не може да разполага с парите на своите хора бе изречена именно на хората, които налагат все повече данъци, ограничения и различни такси върху бизнеса.

Преди малко повече от месец Хавиер Милеи спечели президентските избори в Аржентина. Той скандализира цял свят с обещанията си просто да затвори повечето министерства в Аржентина и да премахне социализма, поставил страната на колене от тежка бедност. Вчера Милеи отново разтърси света със своята реч. Шамарът, който нанесе на глобалистите, ще се помни дълго време и надали Клаус Шваб и неговите световни лидери ще забравят как им беше казано на собствения им форум, че са просто “паразити”. Преди няколко дни той е записал видео, в което обяснява, че целта на пътуването му до Давос, за което е заплатил с лични средства, е да засади идеята за свободата в един форум, покварен от идеи за социализма. 

Точно като обещанието му да върне свободата на Аржентина - Милеи успя.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Президентът на Аржентина унижи световния политически елит в Давос с унищожителна реч - Труд

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!