Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Мъск смутен, че в американската авиация наемат хора с умствени увреждания за… разнообразие

Илън Мъск заяви, че е разговарял с хора, които „не могат да повярват“ на лудостта на Федералната авиационна администрация на САЩ (ФАА)  да наема хора с „тежки интелектуални“ увреждания и психиатрични проблеми като част от своя ангажимент към „разнообразието“, пише Modernity.

New York Post съобщи, че ФAA се насочва към наемането на такива лица в своя план за „Разнообразие и приобщаване“, според който  „многообразието е неразделна част от постигането на мисията на ФАА за осигуряване на безопасно и ефективно пътуване в нашата страна и извън нея“.

„Уврежданията са категорията, която федералното правителство в своята политика е набелязало като  приоритет при набирането и наемането на служители“, се посочва в уебсайта на ФАА. „Те включват слух, зрение, липсващи крайници, частична парализа, пълна парализа, епилепсия, тежки интелектуални увреждания, психични увреждания и нанизъм.“

„Току-що разговарях с едни умни хора, не можех да повярвам, че това се случва“, отбеляза основателят на Tesla в социалната мрежа X.

Мъск отговори утвърдително на потребител в X, който отбелязва: „Представете си това в медицинска среда, хората могат да УМРАТ заради разнообразието, справедливостта и приобщаването.“

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Мъск смутен, че в американската авиация наемат хора с умствени увреждания за... разнообразие

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!