Следвайте "Буднаера" в Телеграм

САЩ могат да оставят Европа без природен газ, за да “спасят климата”


Снимка: Pixabay

Администрацията на Байдън е поръчала анализ, който може да сложи край на процъфтяващата индустрия за износ на природен газ в САЩ – ход, който заплашва да изправи климатичните амбиции на президента срещу неговата външнополитическа програма.

Прегледът, ръководен от Министерството на енергетиката, ще проучи дали регулаторите трябва да вземат предвид изменението на климата, когато решават дали предложеният проект за износ на газ отговаря на националния интерес, съобщи Politico.

Износът на американски газ скочи четири пъти през последното десетилетие, тъй като производството нарасна, превръщайки САЩ в най-големия износител на природен газ в света.

Америка измести Русия в доставките на газ за Европа след наложените санкции заради войната в Украйна. Но Байдън също така е изправен пред нарастващ натиск от екологични групи да изпълни обещанието си за преход от изкопаеми горива -решение, което САЩ също обещаха да изпълнят на срещата на върха за климата през декември в Дубай.

Демократите от месеци настояват администрацията на Байдън да обмисли как транспортирането на огромни количества природен газ в чужбина влияе върху емисиите на парникови газове. Сенатор Джеф Меркли поиска  да се преразгледа как енергийното министерство преценява дали даден проект е в обществен интерес.

Сенаторът демократ от Минесота Тина Смит заяви, че е грешка да се игнорира замърсяването, произведено от сектора на втечнения природен газ.

Помните ли как ни обясняваха, че трябва да прекратим зависимостта си от руския газ?

Затваря най-големият завод за слънчеви панели в Европа

Забраната на износа на природен газ би навредила на изборните шансове на Байдън и би лишила САЩ от значителен приход. В резултат на това Русия ще продава повече газ, за да се компенсира американския.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: САЩ могат да оставят Европа без природен газ, за да “спасят климата”

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!