Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Тони Блеър ще консултира България за спецслужбите, корупцията и изкуствения интелект


Снимка: Пресцентър на МС

Бившият британски премиер Тони Блеър и неговият Институт за глобална промяна ще бъдат „застъпници за българските приоритети“. За това се договориха на срещата на Световния икономически форум в Давос бившият премиер на Великобритания и премиерът Николай Денков, съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет.

Боян Чуков: Америка се изтегля от Европа, в България методично се засилва британското влияние

Институтът „Тони Блеър” за глобална промяна има експертиза да консултира страната ни по отношение на борбата с корупцията, специалните служби, въвеждането на изкуствения интелект в управлението на държавата и работата с гражданите, се казва в съобщението. В него обаче не се съобщава колко ще струва това на България и какво точно ще включват услугите на Блеър.

Наглост или глупост е това българският министерски съвет да се хвали, че ще ползва за съвети срещу корупцията бившия британски премиер Тони Блеър

Тони Блеър е един от най-дълго управлявалите британски премиери, остро критикуван заради включването на Великобритания във войната на САЩ в Ирак. Основанието за нахлуването – че Ирак имал оръжие за масово поразяване – се оказаха лъжа, която коства близо един милион човешки животи. През 2016 г. Тони Блеър изрази „тъга, съжаление и извинение“ за някои грешки, които е направил при планирането на конфликта.

Бившият британски премиер е консултант и на Украйна за „реформите в институциите“.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Тони Блеър ще консултира България за спецслужбите, корупцията и изкуствения интелект

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!